Chigozie Obioma er nomiert til Bookerprisen:

– Kommer gjerne tilbake til Molde

William Shakespeare. Fjodor Dostojevskij. Henrik Ibsen. Disse navnene, fra en anmeldelse i Vårt Land, trakk programleder Tomm Kristiansen frem for å beskrive den nigerianske forfatteren Chigozie Obiomas litteratur.

PÅ SCENA: Når Tomm Kristiansen trekker frem Shakespeare, Dostojevskij og Ibsen fra en anmeldelse i Vårt Land, er det blasfemsik, mener Chigozie Obioma.  Foto: Petter Haakon Pettersson

Kultur

Bjørnsonfestivalen synes å ha hatt drømmetreff med bookingen av Obioma som en av årets gjester. I forrige uke ble det klart at han er på den såkalte «shortlista» for årets Booker Prize, sammen med fem andre forfattere. Margaret Atwood og Salman Rushdie er også inne på lista. 14. oktober får vi vite hvem  den endelige vinneren er.