«Mordet på Robert Weinstein» vises i Molde i helga: – Filmen er lokalhistorie og europeisk krigshistorie flettet sammen

Bodde hos Malo, drept i Warszawa

– Det er forferdelig og uforståelig å tenke på hvordan Robert ble forfulgt, mishandlet og til slutt myrdet.

– BODDE HEIME HOS OSS: – Jeg husker Robert som et godt menneske, som møtte alle med vennlighet og respekt. Han var humoristisk, likte å synge og bidro i lokalsamfunnet, sier Magnar Malo. 88-åringen er nå spent på å se dokumentaren om Weinstein, som vises fredag i Molde, og lørdag på Nesjestranda der Weinstein bodde i to år.  Foto: SVEIN MAGNE HARNES

Kultur

Molde / Nesjestranda: Magnar Malo (88) var bare guttungen da Robert Weinstein under krigen bodde heime hos familien Malo. Men Weinstein og de andre jødiske flyktningene ble arrestert, og døde seinere etter umenneskelig behandling i Warszawa-gettoen.