– Vi må ta klimavalg som ikke virker komfortable, men som er nødvendige

Når det kommer til klimaet, er suksessforfatter Maja Lunde ferdig med å håpe. Nå vil hun bare ha handling.

Bokaktuell festivalgjest: Maja Lunde er aktuell med fire programposter under Bjørnsonfestivalen, tre i Molde og ett i Fræna. Her fra Aschehougs lansering i forrige uke. Foto:   Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Kultur

MOLDE: Torsdag og fredag er forfatter Maja Lunde aktuell med fire programposter på Bjørnsonfestivalen. To av dem har reint litterært klimatema. Ikke overraskende, all den tid Lunde de siste tre åra har gjort nasjonal og internasjonal suksess med romanene Bienes historie og Blå, og 20. september lanseres Przewalskis hest, den tredje boka i det som skal bli en romankvartett med klimaet som grønn tråd.