Bjørnsonfestivalen åpner onsdag 4. september kl. 15.00:

Fikk frafall rett før festival - her er erstatteren

Folketaler Olaug Nilssen har meldt sykdomsfrafall til årets festival. I stedet holder Mimir Kristjánsson tale torsdag 5. september. – Han kommer som forfatter, ikke Rødt-politiker, sier festivalsjef Johild Kosberg Bredin.

KONTROLLERT KAOS: Johild Kosberg Bredin gleder seg til festivalstart neste uke bak kontorpulten fylt med bøker, notater og rekvisitter til Barnas Trappefest. – Det er kjemperespons på Bjørnis, det blir spennende å se hvor mange som faktisk dukker opp, sier hun.  Foto: Vera Henriksen

Kultur

MOLDE: Bjørnsonfestivalen måtte hive seg rundt da forfatter og «kjeftesmelle» Olaug Nilssen meldte sykdomsforfall nylig. Festivalen har nå invitert Mimir Kristjánsson, kjent som forfatter og tidligere Klassekampen-redaktør, til å holde folketalen 5. september utenfor Plassen.