«Skambanket» publikumsrekorden

– Vi har aldri spilt på en så liten festival før. Eller på en så kul festival, sier Skambankt-frontfigur Terje Winterstø Røthing.
Kultur

ÅNDALSNES: Frode Nakken var hovedmannen bak Raumarock da festivalen ble startet opp i 2002. Han har et rockenettverk som få andre. Dermed får han til minifestivalen Verandarock i Lilleteigen hvert eneste år. Men årets festival tar kaka. Det kjente jærbandet Skambankt troppet opp på verandaen klokka 17 og spiste grillet svinefilet. De drakk rosevin. Verandaen ble for liten for bandet. De flyttet ned på plena. Så spilte de fletta av publikum på cirka 200, før de entret hovedscenen på Raumarock. Men det røffe rockebandet viste seg fra en utrolig behagelig og mjuk side. Det var balladeversjoner som virkelig smeltet publikum i varmen.