Helge har skaffet seg den ultimate utfordringen

En engelsk orgelskatt fra 1912 får nytt liv i et tidligere grønnsakslager på Farstad. Mannen bak det uvirkelige byggverket er Helge Tjelde. Hittil har han holdt på i 5 år.

Alltid med på notene: 68 år gamle Helge Tjelde, pensjonert tømrer, har en rekke staselige instrument i grønnsakslageret sitt. Men det er trøorgelet han spiller mest på.  Foto: Eirik Heen

Kultur

Av og til så tror man det ikke før man får se det. Og selv da må man klype seg i armen. Slik er det når man kommer inn i det tidligere grønnsakslageret i Farstadvegen 161. Her hvor det tidligere var lagret tonnevis av gulrot, kålrot og potet, har det nå reist seg et fem meter høgt kirkeorgel fra 1912. Av merket Norman & Beard, produsert i Norwich. Det levde et langt og mektig musikkliv i St. Francis Church i Derby.