Anja Dahle Øverbye blir årets festivalkunstner under Bjørnsonfestivalen:

– Nå kan jeg slå meg løs i store format

Utstillingen til forfatter og tegner Anja Dahle Øverbye under Bjørnsonfestivalen får tittel «Marbakken». – Som når du står ute i havet, det plutselig blir djupt og grunnen forsvinner under deg. Litt som livet selv, sier Øverbye.

HJEMME PÅ KONTORET: Anja Dahle Øverbye er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Kent Institute of Art & Design (KIAD) i England. Bøkene hennes er oversatt til engelsk, fransk og russisk. I år er hun tildelt Rauma Mållags målpris, og prisutdelingen skjer dagen før festivalutstillingen åpner. Her på hjemmekontoret på Torshov i Oslo tidligere i år.  Foto: Audun Braastad

Kultur

Møre og Romsdal kunstsenter har i samarbeid med Bjørnsonfestivalen invitert Anja Dahle Øverbye til å være årets festivalkunstner.