– Mange rosiner i pølsa!

Søndag ettermiddag endte årets Nesset Musikkfest der den også startet, i Nesset kirke. Og det med stø kurs mot en ny suksess, i følge festgeneral Lars Petter Bjerkeset.
Kultur

– Ja, vi hadde jo en voldsom start her, med Arve Tellefsen i toppform og full kirke, og så har det vært stø kurs og fullsatt på alle de tre krusene på Eikesdalsvatnet. Og kort konkludert; vi kunne ikke hatt flere publikummere på noen av konsertene uten å bryte regler, sier en smått opprømt Bjerkeset, kun få timer før avslutningskonserten.

– Det må jo ta av for deg og, da?

– Hehe, det er vanskelig å holde maska med den starten og det som har skjedd etterpå. Men organiseringa fra alle støttespillere har vært så bra at jeg kan få være meg sjøl, hele tida.

– Du åpenbarte en «talkshowvertside» av deg sjøl i kirka fredag?

– Ja, og det syns jeg var fint å få til denne godpraten, med senkede skuldre og impulsivt. Da smitter dette også over på publikum, som sitter der fulle av forventninger.

– Impulsivt, ja. Det var vel ikke alt som var planlagt?

– Nei, og fem minutter på seks fredag tuslet «flypassasjeren» Ole Edvard Antonsen bort til meg bak i kirka og mente musikkfesten måtte ha en fanfare. Tenk, rett fra flyplassen.

– Og fra en spesiell fest til en annen?

– Ja, både Ole Edvard og Arve Tellefsen hadde spilt under Olav Thon sitt bryllup. Og det å få lov til å skape saker der og da sammen med slike kunstnere, slik vi også hadde med Ola Kvernberg i fjor, det er noe av «ånden» til festivalen.

– Drømmekonserten ble også en suksess?

– Vi måtte bære inn ekstra stoler der, og konserten inne i fjøsen med Knut Marius Djupvik, Reza Aghamir, Yngve Søber og Hallvar Djupvik var bare en av rosinene i pølsa. Det ble mange!

– Antall konserter gikk ned fra fjorårets 17 til årets 7?

– Vi er vel alltid i støpeskjeen, og noe vil endres fra år til år, og nå slapp vi usikkerhetene med været og den store uteriggen. Skal jeg oppsummere Nesset Musikkfest så langt, vil jeg trekke fram at det har vært bare positive tilbakemeldinger. Fra musikere så vel som fra publikum. Og da er jeg fornøyd!, avslutter Lars Petter Bjerkeset.