Eldar Skar fra Molde nominert til Amanda

Skuespilleren er nominert til en Amanda-pris i kategorien «Beste mannlige birolle».

Amanda-nominert: Eldar Skar i rollen som Leif i filmen «Sonja».  Foto: Jose Haro

Kultur

Skar er nominert til prisen - som er Norges svar på en Oscar - for sin rolle som Leif Henie, broren til kunstløplegenden Sonja Henie, i filmen «Sonja», som handler om hennes liv.

Rollen som Leif var Skars første rolle i en spillefilm etter at han har vært å se på tv-skjermen i serier som Mammon og Okkupert.

Moldenseren er nominert i kategorien «Beste mannlige birolle» sammen med to store navn i norsk film, Bjørn Floberg og Nicolai Cleve Broch.


«Broren Leif var den som kjente Sonja best. De var veldig nære. Men det endte bittert, og de to fant aldri sammen igjen»

Eldar Skar gjør sin første rolle i en spillefilm som broren Leif i Sonja Henie, med kinopremiere 1. juledag. – I Norge framstilles hun som sjarmerende idrettsstjerne. Virkeligheten var langt mer komplisert, sier Skar.


Floberg er nominert for sin rolle i filmatiseringen av Per Pettersons roman «Ut og stjæle hester», som også er nominert til flest priser med sine 10 nominasjoner. Cleve Broch er nominert for filmen «Harajuku», som er nominert til ni priser totalt.

«Sonja» har også fått nominasjon i to andre kategorier, for «Beste kvinnelige hovedrolle» til Ine Marie Wilmann, for sin rolle som Sonja, og for «Beste produksjonsdesign/scenografi».

Amanda-prisene deles ut lørdag 17. august under filmfestivalen i Haugesund.

Se alle de nominerte her (ekstern lenke).