Beate Slettevoll Lech – alias Beady Belle – deltar i Stjernekamp på NRK til høsten

Når Beate Slettevoll Lech (44) fra Midsund skal gjennom en rekke musikalske sjangre i Stjernekamp, blir den største utfordringen å holde følelsene i sjakk.

Kampklar Stjerne: Beate Slettevoll Lech fra Midsund. FOTO: Inger Bråten  Foto: Inger Bråten

Kultur

OSLO/MOLDE: – Det er utrolig spennende. Kjempegøy! Jeg elsker musikken, kostymene, fargene, galskapen og sirkuset i et sånt konsept, sier jazz-/soulvokalist Beate Slettevoll Lech (44), også kjent som Beady Belle, fra Midsund.

Lech deltar i åttende sesong av Stjernekamp til høsten. Det er ti norske artister som skal måle musikalske krefter i en rekke ulike sjangre i beste sendetid.

– Jeg kommer til å velge låter som treffer meg. Utfordringen blir å holde følelsene i sjakk, for når jeg framfører andres musikk, og den går rett til hjertet på meg, begynner jeg så lett å gråte. Og det blir flaut, sier Lech.

– Hva håper du å få ut av deltakelsen?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg er først og fremst kjent i utlandet, og dette kan kanskje åpne dører for et nytt publikum i Norge, sier Lech.

Øvrige deltakere er Adrian Jørgensen, Åge Sten Nilsen, Andrea Santiago, Kim Rysstad, Anette Amelia Hoff Larsen, Sondrey, Kari Gjærum, Bilal Saab og Hanne Sørvaag.