Tirsdag presenterer Moldejazz det siste store artistslippet til årets festival. Vi følger pressekonferansen direkte!

Hvem skal spille på Romsdalsmuseets andre konsertdag? Festivalsjef Hans-Olav Solli presenterer svaret fra klokka 11.30.

SPILLER PÅ MUSEET: Highasakite, med vokalist Ingrid fra Ålesund, inntar scena på Romsdalsmuseet fredag 19. juli.   Foto: Pressefoto

ARTISTSLIPP: Festivalsjef Hans-Olav Solli presenterte Moldejazz' siste store artistslipp før årets festival.   Foto: Vera Henriksen

Kultur

Tirsdag klokka 11.30 er det duket for pressekonferanse i Storyville på Plassen. Festivalsjef Hans-Olav Solli skal presentere det siste store artistslippet til Moldejazz 2019. En rekke nye artister er klare for Moldejazz, ifølge Solli. Blant annet skal det avsløres hvem som skal underholde publikum på Romsdalsmuseet fredag 19. juli.

– Men vi starter med de unge, fremadstormende. Det kan ikke være slik at man må ha vært musiker i 20 år for å få sjansen på Moldejazz. Det gjelder Juno, og bandet Master Oogway, der Lauritz Skeidsvoll på saksofon er i front. De spiller tirsdag 16. juli i Storyville, forteller Solli.

En kjenning

– Så går vi over til en kjenning. Vi mener han fortjener mer oppmerksomhet enn han jevnt over får, til tross for deltakelsen i Stjernekamp. Han er i verdenstoppen innafor det som kalles vestkystrock/pop. Og det er Ole Børud, sier Solli, som hadde artisten på besøk også i 2015. Til sommeren spiller Børud i Alexandraparken 19. juli.

– Det blir veldig kjekt å få Ole tilbake igjen. Musikken har jo fått en renessanse blant unge hipstere og musikkinteresserte i dag, sier Solli.

Prisvinnende band

Så kommer bandet som skal spille før Blood, Sweat & Tears:

– Det er GB Blues Express, som nylig har hentet hjem en bluespris fra European Blues Challenge, med Kåre Lefty Amundsen fra Molde. Den nye plata er også spilt inn i Molde, med Red Hot Horn på blås, som også blir med på blås. Det blir en veldig bra kveld i parken, sier Solli.

Vri i Alexandraparken

Det blir en liten vri i Alexandraparken i år.

– Mandag, tirsdag og onsdag begynner vi en time tidligere i parken, og begynner kl. 22.00. Vi har altså ikke noe band kl. 21. Det har vært en tøff spot, fordi folk ikke kommer tidlig nok for å gi disse bandene et skikkelig publikum. Disse dagene går hovedbandet på kl. 22, så kommer det en dj-pakke på seinere på natta. Mens torsdag og fredag går bandene på kl. 23 fordi det er museumskonserter. Det blir dermed bare lørdagen som blir etter tidligere års mal, sier Solli.

– Incognito har aldri vært i Norge før. Vi snakker acid jazz-landskapet. De har aldri vært i Skandinavia heller, selv om de har mange fans her. Det er et 12-mannsstort band og høy kvalitet, og turnerer heftig etter 40 år, sier Solli om bandet som blant annet har jobbet med Stevie Wonder og legger til:

– Hvis ikke dette er Alexandraparken-musikk, så vet ikke jeg!

Toppmusikere

– Da gjenstår tirsdagskvelden i Teatret Vårt kl. 20.00, som vi er veldig glade for å få til. Det blir Gard Nilssens Supersonic Orchestra, hans hjertebarn til festivalen. Her skrives ny musikk, Håkon Mjåset Johansen og Hans Hulbækmo, en fantastisk sax-rekke, og en rekke andre toppmusikere. Det blir det største signaturprosjektet hans på festivalen, sier Solli.

Disse spiller på museet fredag 19. juli

Lil Halima første artist ut på museet

– Første artist på Romsdalsmuseet 19. juli er et stortalent. Man har hørt navnet et par års tid, det har blitt en snakkis etter Trondheim Calling og Bylarm. En upcoming artist; Lil Halima. Hun har en spennende bakgrunn, og en bred innfallsvinkel til det hun gjør, med inspirasjon fra Stevie Wonder, Erykah Badu og flere. Så vi ønsket å gi henne første spot denne dagen, sier Solli.

Artist nummer to på museet: Dagny

– Vi går opp i kjendisfaktor på artist nummer 2: Dagny. Det er rett og slett et hitmirakel. Drink About med Seeb har blitt streamet over 60 millioner ganger på Spotify. Men hun er også en veldig god live-artist, beskrevet som festens midtpunkt av VG. Et humør det er vanskelig å matche. Jeg vil si hun er en av landets største popartister, sier Solli.

Norsk pop har blitt en eksportartikkel. Dagny turnerer utenlands, og det gjør hovedbandet på fredag også: Highasakite.

– De har vi hatt på Moldejazz før, på klubbnatt i 2014. Da hadde de spilt inn sitt første album. Siden har det blitt to til. Det har vært en del turbulens i bandet, men nå er de tilbake til duoen, Ingrid og Trond, og de får gode anmeldelser for konsertene sine.

Norsk pop har blitt en eksportartikkel. Dagny turnerer utenlands, og det gjør hovedbandet på fredag også: Highasakite.

– De har vi hatt på Moldejazz før, på klubbnatt i 2014. Da hadde de spilt inn sitt første album. Siden har det blitt to til. Det har vært en del turbulens i bandet, men nå er de tilbake til duoen, Ingrid og Trond, og de får gode anmeldelser for konsertene sine.