Sentrumsliv med Rabalderfestivalen lørdag og søndag

Barnekultur i massevis i tomt butikklokale

Feirer årets programslipp med to-dagers kulturfest midt i Storgata
Kultur

Molde: - Veldig gøy, svarer Matilda Reiestad når hun blir spurt om hvordan det var å spille ishockey for aller første gang. Niåringen og avisas reporter tøyset og pratet om hvordan det var å vokse opp med nettbrett kontra Stigas klassiske ishockeyspill. For niåringen fra Langmyra skole er nettbrett og skjermaktiviteter en del av oppveksten. Ishockeyspill er det ikke. Der det tidligere var varer til utstilling for publikum som vandret forbi i Storgata, var det i helga plassert ut to ishockeyspill med tilhørende sittesekker. Matilda og lillebror Truls trivdes med spillet. Slik de også gjorde i Reknesparken i fjor sommer.

Gleder seg til årets festival.

- Fjorårets festival var kjempe, kjempegøy. At det var så mange leker og så mange folk som jeg kjente der, gjorde det så bra å være på festivalen. Jeg tror årets Rabalderfestival blir like bra. Jeg skal ganske sikkert dit i år også. Jeg husker ikke helt, men jeg tror jeg var på festivalen begge dagene. Det å lage fuglemathuset var kanskje det artigste med fjorårets festival. Også det å spille bowling var artig, forteller Matilda som brukte formiddagstimene lørdag på Rabalderhuset sammen med lillebroren og farmor.


Nå er programmet for Rabalderfestivalen klart

-  Det er et herlig vårtegn å kunne slippe programmet. Jeg er lika gira nå som på denne tiden i fjor. Det sier festivalsjefen knappe tre måneder før tredje utgave av Rabalderfestialen. Seks konserter, deriblant et rockeband skal lokke barn og voksne til Reknesparken.

 

Ivrige frivillige.

Også Anders Leikarnes og Hans Fredrik Vestneshagen er fast bestemt på at de skal på årets festival. Dette selv om de verken er barn, har barn eller bor i Molde. For de to har det blitt en fast tradisjon å være med og skape sommergøy for barn i Molde. I helga var det med og fylte Rabalderhuset med filmvisning, konsert, fortellerstund samt mange andre aktiviteter når byens store barne- og familiefestival åpnet sine dører til Rabalderhuset for aller første gang.

Hjem til Molde.

- Det er bare rett og slett morsomt å være med å lage rabalderfestival og utvikle nye nytt i Molde. Vi har vært med siden oppstarten i 2017. Det betyr at også for oss blir årets festival den tredje. Rabalderfestivalen er en fin unnskyldning for å kunne være i Molde når det er sommer. Vi leker og koser oss de to ukene festivalen varer. For oss som jobber dugnad er det tiden som går med til å arrangere, inkludert opp- og nedrigging. Ganske bra også at vi på denne måten kan være med og skape liv i et tomt butikklokale i Storgata, forteller Anders Leikarnes som er født og oppvokst i byen. For Hans Fredrik Vestneshagen er det annerledes. Hans tre år i byen er fra tiden han var elev ved Molde videregående skole.

Dette skjer i Rabalderhuset søndag:

11:00: Dørene åpnes med følgende aktiviteter hele dagen: Klaskespill, sjonglering, tegnekrok, lag rablerpynt, ishockeyspill, kafékrok og andre aktiviteter.

12:00: Konsert med Hummer & Kanari

13:00: Demonstrasjon av lego-roboter med elever fra Vågsetra barne- og ungdomsskole

14:00: Fortellerstund med Peik