Sopran Hanne Korsbrekke Askeland fra Molde har studert sang i ni år:

– Opera er så mye mer enn Carmen

400 år med operahistorie på 60 minutter. Det var idéen til Hanne Korsbrekke Askeland og tre medstudenter. Nå reiser de landet rundt med operashowet og fredag 8. mars er det Molde sin tur.

fire typiske operakarakterer: F.v.: Sara Aasen har et klassisk historisk kostyme, en operadiva, mens Knut Kristian Mohn er kledd som trist klovn (inspirert av Pagliacci), Dagfinn Andersen som en slags Don Giovanni og Hanne K. Askeland som en av operaens mange bruder, her som den gale bruden i Lucia di Lammermoor, som dreper sin sin ektemann på bryllupsnatta.   Foto: Erika Hebbert

Kultur

MOLDE/OSLO: – Denne forestillingen er resultatet av et entreprenørskap-prosjekt vi hadde på Operahøgskolen. Vi fikk en pott penger og i oppgave å skape noe eget. Vi fant ut at vi ville lage noe som kunne hjelpe oss på vegen videre etter studiene, sier sopranen Hanne Korsbrekke Askeland (30), oppvokst i Molde, og nå bosatt på Grünerløkka i Oslo.