Formel-1 med Unge Ferrari

Vi har ikke hørt maken til allsang i Bjørnsonhuset siden D.D.E. på sitt mest innbydende og kanskje Moldesangen en og annen 17.mai. For formelen til en god ungdomskonsert, den har Unge Ferrari fra Hamar tydeligvis funnet.

FULLT KJØR: Unge Ferrari i Bjørnsonhuset.  Foto: Ole Foss

Kultur

Et sted mellom 450 og 500 andre unge møtte Unge Ferrari – alias Stig Joar Haugen – i stille, men fri flyt på Bjørnsonhusets store scene torsdag kveld. Scena ble ikke noe mindre av at soul-/rap-/pop-/whatever-artisten inntok den mutters aleine. Men å si at det ble et dødt og ensformig enmannsshow er å underdrive, siden den store bakveggen under hele konserten fungerte som et gedigent filmlerret. Det dukket opp et par skikkelser under veis der, også. Pluss sorte hull, kvadratiske, holistiske og sakrale elementer og etter hvert jammen en liten, animert småby også. Dermed ble det livat og flashende for de mange som hadde søkt nærkontakt med scena. En handshakende publikumsfrier som bød på seg selv var ikke lei seg for det.