Fotograf med bagasjerom som kontor i 15 minus

Filmen «Ut og stjæle hester» fikk Sølvbjørn for beste foto under filmfestivalen i Berlin nylig. Medfotograf Eirik Holst Aagård (46) fra Molde har en eierandel i den prestisjetunge prisen.

TRANGT PÅ KONTORET: – Stellan Skarsgård (i bakgrunnen) kjenner jeg fra «Kongen av Bastøy» og «Kraftidioten». Han er en gjennomført profesjonell og veldig hyggelig type, sier Holst Aagård, og legger til at å filme bilscener alltid er veldig trangt. Her fra dagens kontor; bagasjerommet.  Foto: Agnete Brun

Kultur

MOLDE: Selv har ikke filmfotograf Aagård sett det endelige resultatet av arbeidet. Filmen er så langt kun vist i Berlin, hvor Holst Aagård ikke hadde mulighet til å være tilstede. I ettertid har han imidlertid både fra regissør Hans Petter Moland og sjefsfotograf Rasmus Videbæk, mottatt et hyggelig «takk for hjelpen», og beskjed om at han har en aksje i prisen som filmen ble tildelt i Berlin.