Utstillinga «No Voice - No Country II» åpner hos Galleri Maerz fredag

– Kunsten er livsviktig for det samiske folket

I kunstverkene til Tomas Colbengtson finner du igjen samiske mønstre, former og fotografier. Slik gjør han minner og historier synlige og levende. Men framfor alt ønsker han å gi det samiske folket styrke og stolthet.

STOLT AV SITT OPPHAV: Tomas Colbengtson stilte ut under Klemetspelet i Leirskaldalen, Oxtindan, i 2017. - Oxtindan er fjellet der min fars forfedre bodde og hadde reinsdyr, forteller Colbengtson - her med flere verk på plater og i glass.   Foto: Privat

Kultur

STOCKHOLM: Gjennom et rundt 30 år langt kunstnerliv har dette vært drivkraften til samiske Tomas Colbengtson, bosatt i Stockholm, men opprinnelig fra Björkvattnet i Tärnaby, et par timer med bil fra Mosjøen. Dit reiser han hjem så ofte han kan.