– Alle mennesker kan like jazz, men ikke alle typer jazz. Det gjør jeg ikke selv heller. Man blir jo mer kresen når man blir eldre

Etter et langt liv i jazzmusikkens tjeneste er kulturprisvinner Petter Pettersson mest fornøyd med å ha vist at jazz ikke er noe pubertetsfenomen.

SITTENDE PRISVINNER SOM LYTTER LIGGENDE: – Liggende lytting til musikk er undervurdert. Man får god konsentrasjon, og flyter liksom bort. Jeg legger meg rett ut på sofaen når jeg lytter til Cecil Taylor, sier Petter Pettersson, her foran Kurt Schwitters; en annen mann som var opptatt av musikk.  Foto: Vera Henriksen

Kultur

MOLDE: I anledning tildelingen av Molde kommunes kulturpris 2018 har jazz- og fiskeentusiasten Petter Pettersson tatt seg fri i bokskrivearbeidet for å møte Romsdals Budstikke i Kafé Kurt, et par etasjer ned fra dagens Storyville Jazzclub.