Lørdag kveld skjedde det, og det var sjølsagt de utrettelige bluesleverandørene på våre trakter – Fan It Blues Club – som fant det betimelig å servere et mestermøte. Nick Moss Band har vært headliner under flere internasjonale bluesfestivaler, flere ganger på Notodden Bluesfestival og så seint som fredag rett fra Hell, der de hadde åpningskonsert.

Gruenling i taket

Med seg på Løkta lørdag – og på norgesturneen for øvrig – er mestermunnspilleren Dennis Gruenling, og sammen med det beinsolide kompet skapte de en gnistrende og variert konsert som vakte begeistring hos moldepublikummet. Moss sjøl omfavnet sitt publikum, bokstavelig talt, med gitarsolo rundt halsen på nær-svinsende-og-svansende publikum. Artig!

Blues fra A til Z

Det blues- og musikkinteresserte publikum fikk servert et utall stilriktige låter fra Moss’ velfylte herbarium. I perioder var det svært livat på gulvet, og gjennom to fyldige sett og helt fram til 01.30 holdt Moss/Gruenling & Co det gående.

De som ikke befant seg i sofaen hjemme med Netflix eller ladende opp foran søndagsturen fikk en durabelig god blueskveld på Løkta. Vel 150 personer var på Nick med hverandre, noe arrangøren var sånn passelig fornøyde med.

- Vi skulle nok gjerne sett litt flere her, men alle tilbakemeldingene går på at folk var svært fornøyde, sier Even Haukaas i Fan It.

Ville katter startet

Den etter hvert sagnomsuste Kleive-gruppa Wild Cats startet ballet lørdag med leder for Fan It, Johnny Asphol, i front.

- Vi har holdt på siden 1983, og vi er vel ikke så høgfrekvente, men slikt som i dag er artig å være med på. Men vi i Fan It skal stå på for at det skal bli tilbud for både veteraner og unge talenter, sier Asphol.

- Norge er i ledelsen!

Vi fikk en hyggelig prat med Nick Moss før konsertstart, og han gledet seg til i alt 17 konserter i Norge.

- Etter flere besøk på Notodden så føler jeg at bluesen står sterkt i Norge. Hører jo at de får kunnskaper om blues på skolen her og, sier Moss.

- Og selv om vi jo ser at publikum her i Norge akkurat som hjemme i USA er mer grå i håret, så er det virkelig artig å se de unge som er på konserter og, at de blir revet med.

Led Zeppelin i 5-årsgave

Nick Moss ble tidlig eksponert for rock og blues.

- Jeg fikk platespiller i bursdagsgave fra mor mi, og onkelen min tenkte som så at guttungen må få noen plater og. Og der fikk jeg jammen Led Zeppelin-plater, Beatles, Hendrix og saker som nok var med på å skape musikeren i meg. Det og at min eldre bror spilte gitar og tok meg med på konserter i Chicago med kjente artister. Jeg dukket ned og gjemte meg ved scenekanten, for jeg var jo ikke gammel nok.

Sa Moss (til Foss), før han skulle ut på Løktas blå scene, ei scene som tidligere også har vært åsted for store bluesopplevelser. Ca 150 ventet både inne og ute på terrassen, der det var sitteplass.

- Om det er noen få eller tusener spiller ingen rolle. Jeg har spilt for ingen før og jeg, avsluttet Nick Moss i en munter prat.