Mange husker Knut Anders Sørum som vinner av Stjernekamp på NRK i 2016. Ikke alle husker at mannen med den mektige stemmen også har en gullmedalje fra Melodi Grand Prix på premiehylla. Rett nok ikke fra den internasjonale finalen. Seieren på hjemmebane i 2004 ble definitivt ikke fulgt opp i den internasjonale finalen, som endte med desidert jumboplass kun tre fattige poeng fra Sverige. Det er glemt for de aller fleste den dag i dag, og neppe noe publikum i Angvika hadde i tankene da «stemmen fra Prøysen-land» holdt konsert for knappe hundre publikummere den intime kultursalen i bygdas prektige gamle handelssted.

Løfter fram Prøysen

At Alf Prøysen er viktig Stjernekamp-vinneren er det ingen tvil om. 42-åringen startet konserten med «Blåklokkevikua» og satte punktum der han inviterte publikum med på allsang på «Jørgen Hattemaker».

– Alf Prøysen har alltid vært viktig for meg. Dialekta og det å skrive på eget språk er noe vi har felles. Prøysen døde seks år før jeg ble født. Å se for seg meg han og jeg gjøre duett på samme scene er noe jeg aldri sett for meg. Så det var et vanskelig spørsmål å besvare, men det var nok hans fineste sanger de sanger publikum i Angvika fikk oppleve. Elles så ble ette en flott kveld. Fin sal og fint publikum her i Angvika. Ingen tvil ondet. Siste konsert her i området var med fullt band under fjorårets Moldejazz. Konserten i kveld var noe helt annet, forteller Sørum som også forteller at det å skrive musikk til et nytt album blir hans viktigste prosjekt utover høsten.

Gitarist fra Kleive

Musikeren fra Østre Toten hadde med seg Iver Olav Erstad på orgel, samt en lokal gitarist fra Kleive. Knut Bjørnar Asphol som har Gjerdrum utenfor Oslo som base forteller at konserter sammen med Knut Anders Sørum er bare noe av det han jobber med for tiden.

– I tillegg til å gjøre konserter sammen med Knut Anders jobber jeg også mye med min egen musikk. Jeg er fast produsent for Alexander Rybak og bruker også mye tid på Superbarna, som var med i Molde under Rabalderfestivalen tidligere i sommer. For meg blir det viktig å jobbe med egen musikk ut over høsten. Dette var første gang på Angvik gamle handelssted. Et fantastisk flott sted, sier den gitarspillende 45-åringen av Kleive.