Det var en godt fornøyd festivalsjef som møtte pressen onsdag morgen.

– Festivalen er ikke i full blomst før Romsdalsmuseet åpner. Noen dråper regn skal vi klare oss med, værmeldingene er litt uenige. VI har nå passert 4.000 solgte, og vi håper det kan røse på noen til. Det er vi veldig fornøyde med, sier festivalsjefen.

Utvidet bandet med en fiolinist

Onsdag fordeler billettsalget på museet totalt seg slik: 4.500 onsdag, 2.500 torsdag, og 5.000 på Di derre - det betyr totalt 12.000 solgte museumsbilletter.

– Det er svært hyggelig, vi nærmer oss nå de store åra. Der ligger det mye økonomi, sier Solli.

Stanley Clarke og bandet går på scena kl. 18 onsdag på museet, mens Van Morrison spiller kl. 20.

– Bandet til Van Morrison er utvidet med en fiolinist, så da er det fem i bandet. Det er spennende når han gir ut tre album det siste året, det kommer til å være repertoar fra hele karrieren. Hva repertoaret blir, er en hyggelig spenning å leve med, sier festivalsjefen.

På spørsmål om han er informert om at hans bysbarn fra Belfast spiller europaleague-kamp mot MFK torsdag, sier han:

– Det vet jeg ikke, men vil tro han er godt ivaretatt av apparatet. Han var på David Sanborn i går, det kan jeg i hvert fall si, sier Solli.

Jazzintro-finale onsdag

Ellers er det klart for jazzintro-finalen onsdag, med en lokal Skeidsvoll involvert.

Fire band skal i ilden kl. 16, så blir vinneren offentliggjort kl. 20, før Tord Gustavsen-konserten som også er utsolgt, sier festivalsjefen, som oppsummerte tirsdagen slik:

– Tirsdagen har ofte vært en litt vanskelig dag, en mellomdag - men det ble en god dag i år. God første konsert med Allison Miller, og gode tilbakemeldinger på David Sanborn. Spennende nye toner fra Trondheim Jazzorkester, mer progressivt enn før. Det var utsolgt i Alexandraparken med Red Hot, og utsolgt i Magic Mirror med Ytre Suløen.