Ola Kvernberg hedret med Bendiksenprisen

Jazzmusikeren Ola Kvernberg ble tirsdag hedret med Bendiksenprisen av sine artistkolleger. Prisen er på 100.000 kroner.

BLE HEDRET: Tirsdag kveld fikk Fræna-musikeren Ola Kvernberg den høythengende Bendiksenprisen. Bildet er tatt ved en annen anledning.  Foto: Marit Heiene

Kultur

Prisen ble utdelt på GramArts årlige sommerfest på Blå i Oslo, og juryen betegner Kvernberg som en betydelig størrelse i Musikk-Norge.

– Årets vinner har markert seg det siste året med kritikerroste konserter som har fått publikum til å gå av hengslene. Han er ypperstepresten som tar oss med inn i sin rytmiske katedral og som frelser oss med sitt felespill, heter det i begrunnelsen.

36 år gamle Ola Kvernberg kommer fra Fræna i Romsdalen og betegnes både som jazzmusiker, multi-instrumentalist og komponist. I fjor ga han ut det kritikerroste albumet «Steamdome». Han er blitt nominert til Spellemannprisen flere ganger, sist i åpen klasse for sitt nyeste album. I 2011 vant han i kategorien jazz.

– Årets vinner er en spellemann, og vi vet ikke om det jazzrelatert rock, rockrelatert jazz eller fenalårwestern han spiller. Uansett hva det er, så er det noe av det beste og mest spennende norsk musikkliv har å by på for øyeblikket, konstaterer juryen.

GramArt er landets største interesseorganisasjon for norske artister med 3.000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet.

I juryen sitter styret i GramArt, som består av artistene Ivar S. Peersen, som er styreleder, Harald Sommerstad, Anne Lise Frøkedal, Daniel Nordgård og Karin Park. Varamedlemmer er Eva Weel Skram, Kate Havnevik og Terje Tysland.

Bendiksenprisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk Arne Bendiksen, som døde i 2009. Tidligere vinnere av prisen er Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow To Each Other (2016) og Honningbarna (2017).