Rabalderfestivalen-aktuelle Ella Marie Hætta Isaksen til «Stjernekamp»

Isaksen, kjent fra bandet ISÁK, er den yngste av ti deltakere – og skal konkurrere mot Dag Ingebrigsten, Heine Totland, Maria Arredondo og Hilde Louise Asbjørnsen.

I STJERNEKAMP: Ella Maria Hætta Isaksen skal delta i Stjernekamp på NRK til høsten. Men først skal hun til Molde og Rabalderfestivalen.  Foto: Audun Braastad

Kultur

Onsdag slapp NRK navnene til høstens utgave og den sjuende sesongen av «Stjernekamp», der deltakerne konkurrerer i ulike sjangre: rock, country, hiphop, soul, opera, blues, EDM, hardrock, joik og musikal.

Blant deltakerne er Ella Marie Hætta Isaksen (20), frontfigur i bandet ISÁK, som kommer til Molde og Rabalderfestivalen søndag 1. juni.

ISÁK regnes som et av de heteste navnene innen samisk musikk nå, og var å se på Spellemannprisen i år der de hedret Mari Boine med å fremføre hennes låt «Elle». Ella Marie vant Sami Grand Prix i 2016 med en egenskrevet låt, som hun året etter gikk til topps i Liet International i 2017, en konkurranse for europeiske minoritetsspråk. Hun har også gjort en samisk versjon av Cezinandos «Håper du har plass».


Teatret Vårt samarbeider med Rabalderfestivalen om forestillingen «Campingsaken»:

I denne campingvogna skjer det magiske ting

Teatret Vårts minste og skumleste scene – en campingvogn – har vært åsted for grøsserteater i Italia, Tsjekkia og Ungarn. Nå er vogna tilbake i Molde – og der skal barn løse mysterium under Rabalderfestivalen.

 

Satser på enda flere aktiviteter i år:

Nå kommer rampen til Rabalderfestivalen

Seks uker før festivalstart ligger gjengen i Rabalderfestivalen godt an når det gjelder program og frivillige - men litt bak fjoråret når det gjelder billettsalg.


I forrige uke spilte Isák med Kork i et bestillingsverk Festspillene i Nord-Norge:

I Stjernekamp skal Isaksen konkurrere mot Dag Ingebrigtsen, Heine Totland, Maria Arredondo, Hilde Louise Asbjørnsen, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp, Alexander Pavelich og Samantha Gurah.


Nytt slipp fra Rabalderfestivalen:

– Vi skal lage rockeshow

De skulle spille på den avlyste Skyhøyt-festivalen. Nå henter Rabalderfestivalen bilpphøggerne i Vazelina til Molde. – Det blir moro, det, da kan vi likne slik vi kunne sett ut for 40 år siden, sier Eldar Vågan.

 

Rabalderfestivalen i samarbeid med Friluftsrådet:

Lanserer «Fjellpiratene» – en podkast for barn

Rabalderfestivalen vil få barnefamiliene ut på skattejakt i Romsdal. Onsdag kommer den første av fem episoder av podkasten «Fjellpiratene».


Moldejazz-aktuelle Adam Douglas vant Stjernekamp i fjor. Andre tidligere vinnere er Knut Anders Sørum og Maria Haukaas Mittet.

Bandet består av foruten Ella Marie av produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).


Podkast lastet ned over 600 ganger

– Responsen på Fjellpiratene har vært utrolig god, med så stor pågang at vi nå har etterfylt skattekistene på de første turene, sier Tor André Moritsgård i Rabalderfestivalen.

 

På Stikk Ut-tur med Rabalderfestivalens Fjellpiratene-podkast:

Etter å ha hørt sjørøverhistorien på podcast, er ungene topp motiverte for skattejakt

– Jeg har hørt på historien før dagens tur. Der hørte jeg at vi skal finne en skattekiste med mynter oppi!, sier Sjur på sju år.