Nye D'Sound klar for første konsert 16. juni

Det nye D'Sound stiller på sin første konsert 16. juni. Da spiller bandet ny musikk, skrevet sammen med Mirjam Omdal, som overtar etter Simone.

D'Sound anno 2018 – med Mirjam Omdal om bord sammen med Jonny Sjo og Kim Ofstad.   Foto: Kristian Dale

Kultur

«Ilddåpen», som plateselskapet daWorks karakteriserer konserten som, skjer under Flerkulturelle Molde, som feirer ti år med blant annet å by på byfest – der D'Sound headliner.

Det er en by med tradisjoner for «gamle» D'Sound: Med Simone om bord fylte de senest byens park i fjor under Moldejazz – på 20-årsjubileet for albumdebuten.

Mandag meldte Simone Eriksrud at hun er ute av D'Sound, mens bandet samtidig meldte at man fredag slipper sommersingelen «It's Just Me» – som bandveteranene Jonny Sjo (bass) og Kim Ofstad (trommer) har skrevet sammen med sin nye gjestevokalist Mirjam Omdal (27).

Etter sommeren slippes nok en singel, «Join Me In My Head», også denne produsert av Sjo og Ofstad sammen med Martin K. Ifølge plateselskapet videreføres bandets velkjente lydbilde, samtidig som Mirjams stemme og låtskriverbidrag innfører «noe helt nytt».

– Etter mer enn 20 år i D’Sound har jeg bestemt meg for å forlate bandet og musikkbransjen, heter det i Simones avskjedshilsen, der hun ønsker bandet lykke til videre – og sier hun «heier på dem av hele mitt hjerte».

– Jeg heier også på Mirjam, som de er så heldige å ha fått med på laget på de nye låtene. Jeg er takknemlig for at D’Sound skal fortsette å gi folk fredagsfølelsen – også uten meg, runder Simone av.

Mirjam Omdal er kjent fra «The Voice», og det var der Jonny Sjo så henne og kom med tilbud om å bli såkalt «featuring»-artist med D'Sound.

– Jeg har gode forventninger om tiden fremover. Jeg synes det er dritgøy å få skrive låter med en så veletablert proff gjeng, sier Omdal i uttalelsen.