MOLDE/OSLO: Det forteller Espen Stenhammer, trommeslageren og organisatoren i Di derre, etter at museumskonserten 20. juli på årets Moldejazz ble utsolgt allerede mandag.

– Vi hadde ikke forventet det. Vi lurte tvertimot på når vi skulle sette inn støtet. Vi har vært veldig spente på billettsalget, det er jo på hjemmebane og på jazzfestivalen og alt... nå er vi bare veldig glade, veldig stolte og veldig ydmyke. Og veldig gira! Vi skal begynne å øve allerede til uka, sier Stenhammer.

På publikums premisser

Han forteller at publikum kan forvente seg en fest uten sidestykke på museet.

– Det blir på publikums premisser. Stikkordene er lek, glede og allsang. Vi vet jo hvordan allsangen har vært nede på Løkta. Nå kommer den til å høres over hele Møre og Romsdal, sier Stenhammer, som også kan love at konserten blir både spisset og ekstra lang; og med ei gjesteliste som består av Ola Kvernberg, Tuva Syvertsen, Knut Reiersrud og blåserekka til Red Hot – og muligens noen overraskelser.

– Dere har nytt album på gang, blir det nye låter også?

– Ja, vi slipper nytt album den 8. juni. Faktisk kommer et begrenset opplag på vinyl også, men det blir først i månedsskiftet august/september. Det er bare nye låter på plata, der Jo har skrevet tekstene og de fleste melodiene. Et fantastisk tekstunivers for øvrig, Så ja, det blir noen nye sanger, sier Stenhammer om plata som får tittelen «Høyenhall», etter et boligstrøk på Manglerud i Oslo. Første singel ut er «Det går fint».

Feirer 25 år som band

Bandet markerer også 25-årsjubileum i år. Stenhammer overtok som trommeslager etter Sverre Beyer, på heltid fra 1993.

– Etter å ha spilt sammen i så mange år, kommer man tett på. Vi har delt tjukkas og enkeltrom. Det blir litt som et forhold. Vi samler på historier, og både de gode og vonde minnene. Etter Knut døde i 2013, tenkte vi at nå går det ikke mer. Men så ville han vi skulle gi ut samlealbumet, og så fikk vi med oss Unni. Og nå føles det veldig bra, sier Stenhammer, som har 16-17 festivalkonserter på plass denne sommeren.

– I Molde skal dere stå på samme scene som store verdensstjerner, to dager etter Van Morrison?

– Det er jo helt sjukt å tenke på. Det blir en helt spesiell konsert. Om det blir liggende spilling? Garantert. Gulldress? Ja, om jeg ikke skifter til sølv. Og så har Unni kjøpt seg noen nye hatter.Vi

Originalbesetningen: Magnus Larsen, Knut Nesbø, Jo Nesbø og Sverre Beyer i 1990. Foto: Romsdals Budstikke
Platelansering på Kneippen: Knut og Jo Nesbø på Kneippen under lanseringen av «Jenter og sånn» i 1994. Opprinnelig navn på albumet var Kvinner og klær. Foto: Harald Sæterøy Foto: Harald Sæterøy