Kommunen ser ikke dagens lys før i 2020, men Hustadvika har likevel fått sin egen sang: «I kjem frå Hustadvika» - allerede en småhit på Spotify.

Bak hyllesten til den framtidige kommunen står poet og forfatter Øystein Hauge – bosatt i Fræna, og musiker og komponist Odd Arne Halaas fra Eide.

Og med seg på innspillingen har de fått et imponerende knippe lokale musikere: Ola Kvernberg, Simon Kongshaug, Sondre Meisfjord, Øystein Sandbukt, Rune Tylden og ikke minst Marjorie Håseth fra Bud på vokal.

Puslespill

– Vi er utrolig glade for at vi har fått folk som Ola Kvernberg og Sondre Meisfjord til å være med på dette. Alle er travle musikere så vi fikk dem ikke i studio samtidig, det ble litt puslespill for å få det til. Men alle var ivrige etter å bidra, sier Halaas.

Før helgen ble sangen mikset ferdig og lagt ut på Spotify og Facebook – til manges store glede.

– Hva synes du om resultatet?

– Man blir litt lei underveis i en sånn prosess, men nå når den er ferdig så synes jeg det ble temmelig bra. Som alltid har Øystein laget en veldig bra tekst som det var moro å få sette musikk til. Jeg er glad for å ha fått være med på dette, sier Halaas, som altså har laget melodien.

Gammelt løfte

Øystein Hauge har skrevet en lang rekke tekster før, blant annet «Veien hjem til Molde», som ble framført av Kammerskoret under Innflytterdagen i Molde.

– Men hvorfor en sang til en kommune som enda ikke finnes?

– Det var en politiker i Fræna som mente jeg også måtte skrive en sang til kommunen jeg bodde i, sier Hauge.

– Der og da lovte jeg ham det. Men så ble det altså til Hustadvika i stedet.

Ber folk lage egne vers

I sin hyllest til Hustadvika har Hauge tatt utgangspunkt i folk fra forskjellige småsteder i det som blir den nye kommunen.

– Det er menneskene i kommunen jeg vil skrive om. Trailersjåføren på vei heim til Tornes. Steinarbeideren på Eide. Eller folket under Aslaksteinen ute på Hustad.

Men Hauge håper også at folk vil lage egne vers.

– Teksten må man gjerne forlenge med så mange vers en vil: «I kjem frå inni Malmefjorden», «I kjem frå uti Buaværet», og så videre, mener Hauge.

Kjempekor?

Fræna og Eide slår seg sammen til Hustadvika kommune fra 1. januar 2020. Odd Arne Halaas sitter i Fellesnemnda for de to kommunene, og er med og holder i rattet i sammenslåingen. Nå håper han at «I kjem frå Hustadvika» kan være med å skape en felles kultur.

– Vi håper den kan være med å forme en identitet for den nye kommunen. Det hadde for eksempel vært utrolig gøy å samle alle korene i Eide og Fræna til å framføre den, sier Halaas.

Og planene stopper ikke der. Det jobbes med å lage en film om Hustadvika, med sangen i bunn.

Fornøyd ordfører

– Kjempefin, sier ordfører Tove Henøen i Fræna når RBnett spør hva hun synes om den nye kommunelåta.

– Flott melodi og en veldig fin tekst. Jeg håper vi kan bruke den i ulike sammenhenger. Slike lokale prosjekter som kan være med å skape en felles identitet er veldig viktige, sier Henøen.

«I kjem frå Hustadvika» kan du høre HER