Åndalsnes: Det etter 42 år i ensemblet. Rauma kulturhus var stedet for denne siste og her ble det en rørende avskjed i to omganger. Teatersjef Thomas Bjørnager var tydelig beveget da han før forestillinga takket Sunde på en liten tilstelning i peisestua på Grand Hotel Bellevue.

– Hun har hatt stor innflytelse på den profilen teateret utviklet. Den har også jeg forsøkt å ta vare på med Vivi som klok ryggstøtte, sa Bjørnager og la til at hun hadde vært en sterk og viktig mentor for mange medspillere.

– Og Vivi sier sjøl at hun ikke blir pensjonist, men frilanser. Det er vi glade for, fortsatte han.

Runder 70

Sunde, som fyller 70 år til sommeren – felte noen tårer før hun fortalte om et samfunn som har endret seg, fra da teateret på slutten av 80-tallet måtte ha skyss med fiskeskøyte ut til Veidholmen for å sette opp forestilling der.

– Det har vært en glede å reise rundt, sjøl om det ikke alltid har vært like mye folk, sa Sunde.

Mye ros

– Nå lever vi i en internettverden med en rekke underholdningstilbud og mye større konkurranse om folks oppmerksomhet.

– Det har vært viktig for meg å ha dine sterke prinsipp og gode smak, roste teatersjefen.

– Godt teater kan lages hvor som helst. Kvalitet og gode historier godt fortalt går alltid igjen. Teaterets mål må være å ta pulsen på tida. Det kan man gjøre også med klassikere, det kommer bare an på hvordan man forteller historien, sa den avtroppende veteranen, som også fikk blomster og gode ord fra Dirk Hausnchild i Teatrets venner.

Stående applaus

Også etter at «Høstsonaten» var ferdigspilt, til stående applaus fra 61 publikummere, ble Sunde takket av Bjørnager igjen.

– Vi er veldig takknemlig for alt du har gitt, sa han, før Sunde vinket fra scena en siste gang som fast ansatt.