Elevene er inne i sin siste øvingsuke før premiere og to forestillinger i Salen på Molde kulturskole mandag 23. april.

– Vi begynte med de første forberedelsene til forestillingen allerede i høst, forteller teaterlærer Karin Skjetne, og legger til:

– Vi er fire teatergrupper, to for barn, og to for ungdom. Disse har øvd hver for seg, og noe sammen. Nå skal vi sette sammen det hele til én forestilling, forklarer Skjetne.

Fått inn ny lærerressurs

Skjetne forteller at det er Olla Rypdal sitt manus som er utgangspunktet.

– Jeg har satt opp forestillingen to ganger tidligere. Den er leken, frodig og fargerik. Nå har vi tilpasset den vårt behov, og elevene har fått være med å improvisere og komme med replikker. Den består av fire eventyr, samt gjøglere. Vi har også med to elever fra musikklinja, samt to voksne gjester fra Usbekistan og Syria, forklarer Skjetne, som kan glede seg over å ha fått med en ny kollega på laget.

– Vi har nå en dobbel lærerressurs, to førti prosent-stillinger. Vi er veldig glade for å ha med oss Linn Wennersten. Det betyr at skolen satser på teater, sier Skjetne.

– Hvordan har utviklingen vært i teaterfaga?

– Jeg har jobbet ti år i kulturskolen. Vi begynte i aulaen med barneteater. Nå har vi ungdomsteater også, og helt andre og fantastiske arbeidsforhold i den nye kulturskolen, sier Skjetne, som har elever mellom 13 og 19 år.

– Hva med antallet elever som søker teaterfag?

– Jeg vil si det er jevn, god søking. Men vi har ikke venteliste, så det er plass til flere, sier Skjetne.

Rekrutterer fra Poppeloppe-teatret

Teaterfaga har rundt 30 elever mellom 13 og 19 år.

– Tidligere i år hadde det private Poppeloppeteatret hatt forestillinger hos oss. Vi rekrutterer derfra, og kan gi de et videre tilbud etter at de blir pensjonister, sier Skjetne.

– Hvorfor er det viktig med en stor forestilling som 1001 natt?

– Elevene ønsker jo det, å få samarbeide om et stort produkt og få vise det fram på ei scene. Det blir også en viss grad av profesjonalitet, med lys og lyd, og ikke minst, alle kostymene. Her har vi brukt opp igjen tidligere kostymer, og foreldrene har vært engasjert i å finne kinesiske, arabiske, indiske og afrikanske plagg, sier Skjetne

– Og nå er alt klart til de to forestililngene mandag..?

– Det skal i hvert fall bli det i løpet av helga!

HVA: 1001 natt med teaterelever Molde kulturskole

TID OG STED: Molde kulturskole mandag 23. april kl. 17.30 og 19.00. Gratis u. 12, 50 kr (unge), 150 kr. (voksne).

Sofie Reite (sitter), Malin Sandøy, Noah Hollingen, Brage Berg Sylte, Sara Rød Jørgensen, Julie Draget og Heidi Kirkevold. Foto: Per-Tormod Nilsen
Julie Torp, (bak leser Ella Johanne Refsnæs Devold manus) og Nora Kornelia Sandanger. Foto: Per-Tormod Nilsen