Stipend til trommis Rino

Rino Sivathas er mellom talentene som har fått prispenger fra SpareBank 1 SMNs talentstipend.

Prispenger, heder og anerkjennelse til Rino Sivathas (21) fra Kleive / Molde.  Foto: SpareBank 1 SMN

Kultur

Rino Sivathas (21) fra Kleive / Molde var lørdag mellom talentfulle unge som fikk overrekt prispenger fra SpareBank 1 SMNs talentstipend i Trondheim.

- Stor stas!  Veldig artig, sier Rino Sivathas til Rbnett i en pause i arrangementet.

Begynte som 8-åring

Rino Sivathas begynte å spille trommer da han var åtte år, i skolekorpset på Kleive.

Etter mange år som trommis i ulike band, blant annet «No Name» og «Columbic», går han nå på jazzlinjen ved NTNU.

Da passer det fint med et stipend på 20.000 kroner, sier trommisen fornøyd.

- Hva skal du bruke pengene til?

- Jeg tenker å spare dem, faktisk. Jeg vil gjerne satse på musikk etter studiet, og vet at det da vil være fint å ha litt i bakhånd, sier musikkstudenten.

Og legger til:

- Å få stipend betyr likevel langt mer enn bare summen. Det betyr anerkjennelse, at jeg blir sett, og at det jeg gjør blir satt pris på, poengterer han.

Satser videre

Rino forteller at han har mer på gang; snart slipper han plate sammen med bandet Sonos Mode der han spiller sammen med folk på jazzlinja, og det blir spilleoppdrag både på Jazzfest i Trondheim og på Kulturskolen i Moldes jubileum.

Mange søknader

SpareBank 1 SMN opplyser  en pressemelding at banken mottok nær 700 søknader fordelt på kategoriene samfunn, idrett og kultur. Tre hovedstipendvinnerne i hver kategori mottok 50 000 kroner, mens øvrige vinnere fikk 20 000 kroner. I alt 25 talent mottok stipend.

De tre kategorienes hovedvinnere ble:

• Samfunn: Seriegründer Marie Jacobsen Lauvås (29) fra Trondheim.

• Idrett: Skøyteløper Bjørn Magnussen (20) fra Trondheim.

• Kultur: Skuespiller Ibrahim Fazlic (24) fra Melhus.

- Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talenter fra Trøndelag og Nordvestlandet, slik at de lettere kan nå sine mål. Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond i pressemeldingen.