– Dette blir årets siste pressekonferanse. Det er ennå noe som gjenstår, blant annet barneprogrammet, og ikke minst, de øvrige dagene i Magic Mirror-teltet. Jeg vil anslå vi har sluppet nitti prosent av programmet etter dagens slipp, sier festivalsjef Hans-Olav Solli, som hadde invitert til pressekonferanse i Storyville onsdag formiddag.

Som Romsdals Budstikke omtalte tirsdag, blir det kun to konserter i Bjørnsonhuset i år.

Den første er åpningskonserten med Maria Schneider og Ensemble Denada.

David Sanborn med nytt band

– Den andre blir med David Sanborn, som har et nytt, akustisk band, sier Solli, og legger til:

– Sanborn har samarbeidet med alle de store, Rolling Stones, David Bowie og Stevie Wonder, sier Solli.

Solli er særlig fornøyd med å få vokalisten og gitaristen Becca Stevens til Molde. Hun sammenliknes ofte med Joni Mitchell.

– Jeg så henne i New York i januar i fjor, og det var fantastisk å se hvordan hun tok grep om publikum, sier Solli, som med det presenterer Stevens for første gang i Norge.

Lucky Chops spiller Ariana Grande

– Dette er studiekompiser fra New York, et band som startet med å spille på gata. De spiller hit-låter, men helt på sin egen måte. Jeg tror dette blir party i parken, sier Solli.

De spiller mandag i Alexandraparken.

Tirsdag og onsdag blir det Red Hot, mens torsdag blir det gjenhør med Cuba- og Latin-Amerika-inspirerte Mambo Companeros i Alexandraparken.

Tord Gustavsen Trio

Samtidig som Van Morrison spiller på museet 18. juli, blir det en meditativ og stillere konsert i Teatret Vårt.

– Vi snakker om Tord Gustavsen Trio, som kommer til Moldejazz med både helt nytt og gammelt materiale, sier Solli.

Gustavsen hjalp festivalen å finne Steinway-pianoet i Hamburg i fjor, en investering til 1,7 millioner kroner. Nå får han anledning til å spille på det selv.

– Her blir det seint før vi er ferdig

Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg spiller sammen på festivalen.

– Dette blir årets siste festivalkonsert, og dette progressive bandet er kjent for å holde maraton-konserter, så her blir det seint før vi er ferdig, sier Solli, som er ekstra fornøyd med å få med både Kvernberg og Lo på laget.

Jan Erik Vold & Arild Andersen

– Disse to norske legendene kommer med et nytt prosjekt. Det blir en slags litterær jazzclub, i samme gate som Edvard Hoem-prosjektet i fjor, sier Solli.

Det er femti år siden Vold og Andersen første gang sto på en scene under Moldejazz. Nå gjør de for første gang en ren duokonsert, og antyder et opplegg der Vold velger fra sitt omfattende forfatterskap mens Andersen finner passende kompletterende stemninger og kommentarer.