EIDE: – Det er svingende musikk som er ganske utfordrende å spille, men vi har en dyktig dirigent i Arild Brekken, så dette blir artig, sier Ottar Ohren, leder i Batnfjord musikklag.

Full tenning

Midtveis i mars skal musikantene i Eide hornmusikk og Batnfjord musikklag ha to felles konserter i sine respektive kommuner. Initiativtaker Ohren fikk ideen da han overvar en konsert på Tingvoll med et lignende konsept.

– Både vi og Eide er relativt små korps som har utfordringer med rekruttering. Vi har samarbeidet med andre korps tidligere, og da vi henvendte oss til Eide var det full tenning, sier Ohren.

Roser Rolf Strand

17-18 medlemmer opp mot 70 år i tillegg til fire aspiranter ned i konfirmasjonsalder spiller i janitsjarkorpset som ble stiftet i 1952.

– På storhetstida i 70- og 80-åra var vi oppi 35 medlemmer. I tillegg hadde vi et juniorkorps på skolen med over 40 medlemmer. Den gangen var Rolf Strand rektor på skolen i Batnfjord og han var en viktig pådriver for juniorkorpset, som han var dirigent for. Rolf har gjort mye bra for korpsmusikken i Batnfjord, forteller Ohren.

Mindre «in» med korps

At inntrykket er at det har blitt mindre «in» å spille i korps de siste åra, ønsker Ohren og co å gjøre noe med gjennom konsertene 15. og 16. mars. Storbandmusikk, jazz, latino og andre svingende rytmer skal få rockefoten i gang hos publikum.

– Vi vil vise at korps ikke er ensbetydende med kjedelig musikk. Rekruttering er en konstant utfordring, sier Ohren.

Innleid trommeslager

På repertoaret står blant annet Sir Duke, It don´t mean a thing, God bless the child, Here´s that rainy day og Smile fra Chaplin. Som vokalister har korpsene fått med seg lokale sangere. Eli Sildnes fra Eide og Ragnhild Folden Istad fra Gjemnes. I tillegg har de leid inn trommeslager Espen Krumpolc fra Molde, forteller saksofonist og dirigent Olav Tornes i Eide hornmusikk.

– Batnfjord har ikke trommis, og vi har to som spiller perkusjon. Sjangeren vi skal spille krever litt flere på slagverk, og derfor kontaktet vi Krumpolc, som er meget dyktig, sier Tornes.

Eide hornmusikk ble etablert i 1953, og har 16 medlemmer, ifølge Tornes.

– Vi fikk nylig tre nye medlemmer, og ønsker gjerne flere med på laget, sier han.

– Hvorfor skal folk møte opp på konsertene?

– Dette blir en veldig artig, sosial og fin lokal happening som går på tvers av alle generasjoner, sier Tornes.

– Her er det også samarbeid på tvers av kommuner og kanskje framtidige fogderier?

– Ja, og det er viktig for å bli inspirert og skape relasjoner. Så tror jeg at folk fortsatt vil være nordmøringer og romsdalinger selv om grensa går gjennom kommunen, sier Tornes.

Assisterende fylkeskultursjef Monica Kjøl Tornes fra Eide er konferansier på konsertene.

HVA: Storbandaften med Eide hornmusikk og Batnfjord musikklag

TID OG STED: Aulaen på Eide ungdomsskole 16. mars og Batnfjord samfunnshus 17. mars, begge starter kl. 19.30