SKYHØYT-FESTIVALEN ER AVLYST

– Så vondt at jeg nesten ikke finner ord

– Det føles helt forferdelig, sier festivalsjef Pål Henning Ilstad.

Sønderknust Festivalsjef Pål Henning Ilstad.  Foto: Bjørn Brunvoll

Kultur

Flere bookingbyråer har torsdag valgt å trekke artistene sine fra Skyhøyt-festivalen på grunn av manglende økonomiske garantier og manglende tillit til arrangøren. Uten de største artistene som Nico & Vinz, Röyksopp, Kvelertak, Matoma, Matilda Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene, El Cuero, Kvelertak og Vazelina Bilopphøggers  var festivalen sjanseløs. Pål Henning Ilstad beklager på det sterkeste overfor artister og publikum. Ilstad mener bookingbyråene ikke ga ham noe valg.

– Vi føler vi blir dolket i ryggen. Vi har jobbet knallhardt den siste tiden for å få til dette, og for å finne en løsning slik at festivalen kunne arrangeres som planlagt. Vi har sett på en rekke alternativer. Men når bookingbyråene tar artistene fra oss, da har vi ingen mulighet til å gjennomføre, sier Ilstad.

Daglig leder Bjørnar Paulsen i Atomic Soul Booking AS sier til Romsdals Budstikke at byrået stod i fare for å tape store beløp og måtte trekke artistene.

Skyhøyt skulle opprinnelig arrangeres på Årø lufthavn. Før sommeren ble festivalen flyttet til parkeringsplassen mellom Aker stadion og Seilet før den igjen ble flyttet til østsiden av stadion. Onsdag var det solgt 1500 billetter.

Skyhøyt har torsdag kveld publisert denne pressemeldingen på sin Facebook-side:

«Det er med dyp skuffelse og beklagelse at årets skyhøye festival må avlyses. P.g.a lavt billettsalg har festivalen helt frem til i dag sett og håpet på å komme til enighet med artister og management for en gjennomføring. Det har vært jobbet iherdig med å finne lønninger t.o.m. torsdag 24/8-2017. Vi er SVÆRT leie oss for at vi nå må si stopp, men finner det uforsvarlig skulle gå videre inn i et arrangement med så mye usikkerhet.

Refusjon av billetter kjøpt i inneværende uke gjøres til support@tikkio.com. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi har dette klart.»

Alle toppartistene trekker seg fra Skyhøyt

Nico & Vinz, Röyksopp, Matoma, Matilda, Ine Hoem, Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene, El Cuero, Kvelertak og Vazelina Bilopphøggers kommer ikke til Molde.

– Utrolig kjipt

Ogras-vokalist Paul Richard Solåt håper forsatt det blir et alternativt opplegg.

– Trist at det ble slik

Rockebandet fra Kristiansund hadde gledet seg til å spille på Skyhøyt.

– En jævla nedtur

Jo Tore Bæverfjord og Molde Forum ser ikke hva som kan berge festivalen nå.