Minnes Elvis død 40 år etter - Elvis-gitaristen kommer til Eide

Delvis Morgan Band spiller foran et utsolgt Chat Noir lørdag. I september kommer Elvis-gitaristen James Burton til Eide. Og i november blir det Elvis-hyllest i Molde domkirke.

Elvis Presley og James Burton Nå kommer den legendariske gitaristen til Eide.   Foto: james-burton.net

Kultur

I 2017, den 16. august, er det 40 år siden Elvis Presley døde i sitt hjem i Memphis, Tennessee. Det blir markert flere steder i verden - og også lokalt.

Lørdag 12. august spiller Delvis Morgan Band fra Bud, med Elvis-tolkeren Morgan Vøien i spissen, foran et utsolgt Chat Noir i Oslo. Den 30. september kommer Elvis-gitaristen James Burton til Eide og Bergtatt Opplevelser, der han skal spille med det samme bandet. Den 77 år gamle, prisbelønte Burton har også spilt med en rekke andre kjente sangere, som Johnny Cash, Joni Mitchell og Elvis Costello.

I november, nærmere bestemt den tredje, er Morgan Vøien - som i januar fikk tredjeplass i Europas største Elviskonkurranse i England – i farten igjen, denne gang i Molde domkirke med kor og band, under musikalsk ledelse av Leiv Skeidsvoll.

Den 12. august starter Elvis-festivalen i Måløy, og den 16. august kan du oppleve trioen Ackles, Busk og Flaata i en ny , to timer lang minneproduksjon i Oslo Konserthus.