Oppjusterte salgstall for billetter til museet er 2300-2400 til onsdag, og rundt 2000 til torsdag. Festivalsjefen håper på ytterligere salg før konsertstart.

- Totalt bør vi selge 20.000 billetter gjennom uka. Der er vi i rute, sier Solli onsdag formiddag.

Sondre Justad spiller kl 17 og Aurora kl 19.30  på museet onsdag.

Hancock for sjuende gang

En som ikke trenger å bekymre seg over billettsalg er Herbie Hancock som spiller i Molde for 7. gang.

Jazzlegenden ble vilt begeistret for Woman to Woman-konserten på Plassen tirsdag.

Festivalsjef Hans-Olav Solli og Petter Pettersson benyttet deler av pressekonferansen onsdag morgen til å mimre tilbake til Herbie Hancocks første besøk på Moldejazz.

- Det var i 1971 med sextetten. Siden har han spilt her seks ganger, sier Solli og fortalte at Hancock var på konsert tirsdag kveld.

- Vi skulle spise middag, og så skulle han legge seg. Men jeg foreslo å stikke innom Plassen. Hancock ble veldig begeistret for konserten, satte seg ned i trappa, og var den første som klappet etterpå. Så ble det et timeslangt møte med damene backstage etterpå, forteller Solli.

Åtte konserter utsolgt

Hancock-konserten i Bjørnsonhuset onsdag kl 18 var den første som ble utsolgt på årets festival. For øvrig er åtte konserter utsolgt totalt, og flere i ferd med å bli det.

- Men jeg har ikke så stor medlidenhet med de som ikke har billett. De har jo vært i salg i et halvt år, sier Solli.

Andre høydepunkt onsdag er konserten med Metheny/Andersen/Nilsen i Teatret Vårt (utsolgt) og Gustavsen/Dagsland i domkirka (utsolgt).