Første Skyhøyt i gang på Retiro

Lite publikum fra start, men det tok seg kraftig opp i forkant av Morten Abel.

The Young Fogertys Vokalist Ole Petter "Fogerty" Andreassen.   Foto: Kjell Langmyren

DEBUT: The Young Fogertys slo i gang de historiske første tonene på Retiro og den første Skyhøyt i Fjæra. 

The Young Fogertys Vokalist Ole Petter "Fogerty" Andreassen, og bassist Morten Lunde (bak).   Foto: Kjell Langmyren

The Young Fogertys Trommis Håvard Takle Ohr er fra Kristiansund.   Foto: Kjell Langmyren

Kultur

Med en håndfull publikummere, og med et Widerø-fly godt timet inn for landing, feide The Young Fogertys i gang de historiske første tonene på Retiro og den første Skyhøyt i Fjæra.

Creedence-bandet fra Flekkefjord er ikke kveldens headliner, noe som kan forklare at kun rundt 100 personer var med da bandet dro opp festivalsusen så godt som det lot seg gjøre. Og i det relativt gode været slappet folk godt av under skyene, mens sola glimret med sitt fravær. Publikum var ikke nærværende ved scenekanten heller, og vokalisten bad om mer lyd fra publikum da han ikke kunne høre applausen først.

Kiss-sønn på trommer?

Ifølge samme vokalist har gruppen turnert utenlands og blant annet vært innom Hollywood og plukket opp sønnen til kjente Paul Stanley i Kiss, Frank Stanley. Som altså da fungerer som langreist stand-in for bandets egentlige trommis fra Kristiansund Håvard Takle Ohr, som kanskje hadde trøbbel med reiseavstanden.

Dette er imidlertid mulig "fake news" fra vokalist/gitarist Ole Petter "Fogerty" Andreassen, siden skarpe iakttakere så klare likhetstrekk mellom Hollywood-Kiss-Stanley og før nevnte kristiansunder.

Morten Abel var neste artist, før den royale avslutningen med Prince-tribute og "Purple Rain-showet".

Og under The Young Fogertys første sett mer enn fordobler publikum seg, uten at allsangetrøkket til Creedence-perlene helt kan kalles skyhøyt.

Da klokka nærmet seg åtte var det flere hundre som hadde funnet vegen, i påvente av Morten Abel.