Headliner sluppet til Skyhøyt

Fredag kom siste headliner til festivalen på plass.

Röyksopp under Jugendfest 2015.   Foto: Hogne Bø Pettersen

Kultur

Röyksopp er headliner til Skyhøyt lørdag 26. august. Bandet er Norges ubestridt største elektronikafenomen, og et av landets betydeligste musikalske merkevarer.

– Röyksopp er et band som alle kjenner til. De skal kun ha fire konserter i Norge i år, og én av dem er hos oss. Det er vi ganske fornøyde med, sier festivalsjef Pål Henning Ilstad til Rbnett.

Skulle opptre i 2011

Dette er ikke første gang Röyksopp kommer til Molde. Høsten 2007 opptrådte de på Aker stadion under Ormen Lange-åpningen.

Den 22. juli i 2011 skulle bandet opptre på Romsdalsmuseet under Moldejazz. Rett før de skulle gå på scenen kom nyheten om terrorangrepet i Oslo og på Utøya, og bandet bestemte seg for å avlyse.

– Vi kan ikke lage fest når ungdommen vår dør, sa Svein Berge til publikum, som responderte med applaus.

Nå kommer bandet altså tilbake - denne gangen for å opptre på en ny festival.

– Har det vært vanskelig å lande Röyksopp?

– Vi er i konkurranse med alle de andre festivalene, også de i utlandet. Konserten må også passe inn med resten av turnélisten til bandet. Men Röyksopp har noe uoppgjort i Molde, med tanke på det som skjedde i 2011, og har derfor hatt et ønske om å komme tilbake, sier Ilstad.

- Vi skal tilbake til Molde

Röyksopp har ikke glemt konserten de avlyste på Moldejazz 22. juli 2011. Fredag avsluttet de Jugendfest.


Populær duo

Röyksopp har gjort det til ett av sine varemerker å samarbeide med kremen av nordiske vokalister: Robyn, Susanne Sundfør, Karin Drejer og  Lykke Li for å nevne noen. De har dessuten jobbet med et variert kobbel av internasjonale artister som Lady Gaga, Coldplay, Depeche Mode & Beck.

Röyksopp var også første nordmenn til selge ut legendariske Hollywood Bowl - noe de har gjentatt hele 3 ganger. De har vunnet en rekke priser i både inn- og utland, og kan skilte med gjentatte Brit og Grammy-nominasjoner.

Flere navn kommer

Skyhøyt arrangeres på flyplassen i Molde 25. og 26. august. Det første store artistslippet kom i midten av mars.

Flere navn vil bli sluppet snart.

– Vi har holdt av en luke fredag og lørdag, i påvente av hvordan billettsalget blir. Vi har en husavtale med artister som vi kan putte inn på kort varsel. Vi skal prøve oss litt frem. Det er viktig å ikke gape for høyt det første året, sier Ilstad.

– Når det gjelder barne- og ungdomsprogrammet lørdagen, jobber vi fremdeles med siste headliner her. Vi kommer til å slippe programmet når denne artisten er på plass, legger han til.

– Hvordan har billettsalget vært hittil?

– Det har vært som forventet. Vi har solgt en del billetter allerede, men vet samtidig at flesteparten ikke kjøper før ut i august, når festivalen nærmer seg.

Trenger frivillige

Ilstad sier at studentene ved Høgskolen skal jobbe som frivillige under festivalen, men at de er på utkikk etter flere.

– Vi trenger i underkant av 200 frivillige. Disse belønnes med dagspass. De som ønsker å jobbe, kan gå inn på nettsiden vår og fylle inn en søknad. Vi har allerede fått inn en liten bunke, som vil få svar i løpet av et par uker, sier han.

Foreløpig ser Skyhøyt-programmet slik ut:

Fredag:

Vazelina Bilopphøggers, Ogras, Matilda, Red Hot og Matoma

Lørdag:

El Cuero, Ine Hoem, Tungevaag og Raaban, Kvelertak, Nico & Vince og Röyksopp

Nico & Vinz og Matoma til Skyhøyt i Molde

Se hvilke artister som er klare til festival på Molde lufthavn.

– Dette blir helt spektakulært

– Tilbakemeldingene på slippet mandag har vært bare positive. Endelig er katta ute av sekken.