Röyksopp er headliner til Skyhøyt lørdag 26. august. Bandet er Norges ubestridt største elektronikafenomen, og et av landets betydeligste musikalske merkevarer.

– Röyksopp er et band som alle kjenner til. De skal kun ha fire konserter i Norge i år, og én av dem er hos oss. Det er vi ganske fornøyde med, sier festivalsjef Pål Henning Ilstad til Rbnett.

Skulle opptre i 2011

Dette er ikke første gang Röyksopp kommer til Molde. Høsten 2007 opptrådte de på Aker stadion under Ormen Lange-åpningen.

Den 22. juli i 2011 skulle bandet opptre på Romsdalsmuseet under Moldejazz. Rett før de skulle gå på scenen kom nyheten om terrorangrepet i Oslo og på Utøya, og bandet bestemte seg for å avlyse.

– Vi kan ikke lage fest når ungdommen vår dør, sa Svein Berge til publikum, som responderte med applaus.

Nå kommer bandet altså tilbake - denne gangen for å opptre på en ny festival.

– Har det vært vanskelig å lande Röyksopp?

Populær duo

Röyksopp har gjort det til ett av sine varemerker å samarbeide med kremen av nordiske vokalister: Robyn, Susanne Sundfør, Karin Drejer og  Lykke Li for å nevne noen. De har dessuten jobbet med et variert kobbel av internasjonale artister som Lady Gaga, Coldplay, Depeche Mode & Beck.

Röyksopp var også første nordmenn til selge ut legendariske Hollywood Bowl - noe de har gjentatt hele 3 ganger. De har vunnet en rekke priser i både inn- og utland, og kan skilte med gjentatte Brit og Grammy-nominasjoner.

Flere navn kommer

Skyhøyt arrangeres på flyplassen i Molde 25. og 26. august. Det første store artistslippet kom i midten av mars.

Flere navn vil bli sluppet snart.

– Vi har holdt av en luke fredag og lørdag, i påvente av hvordan billettsalget blir. Vi har en husavtale med artister som vi kan putte inn på kort varsel. Vi skal prøve oss litt frem. Det er viktig å ikke gape for høyt det første året, sier Ilstad.

– Når det gjelder barne- og ungdomsprogrammet lørdagen, jobber vi fremdeles med siste headliner her. Vi kommer til å slippe programmet når denne artisten er på plass, legger han til.

– Hvordan har billettsalget vært hittil?

– Det har vært som forventet. Vi har solgt en del billetter allerede, men vet samtidig at flesteparten ikke kjøper før ut i august, når festivalen nærmer seg.

Trenger frivillige

Ilstad sier at studentene ved Høgskolen skal jobbe som frivillige under festivalen, men at de er på utkikk etter flere.

– Vi trenger i underkant av 200 frivillige. Disse belønnes med dagspass. De som ønsker å jobbe, kan gå inn på nettsiden vår og fylle inn en søknad. Vi har allerede fått inn en liten bunke, som vil få svar i løpet av et par uker, sier han.

Foreløpig ser Skyhøyt-programmet slik ut:

Fredag:

Vazelina Bilopphøggers, Ogras, Matilda, Red Hot og Matoma

Lørdag: