Nico & Vinz og Matoma til Skyhøyt i Molde

Se hvilke artister som er klare til festival på Molde lufthavn.

Nico & Vinz spiller i Molde lørdag 26. august  Foto: NTB scanpix

Matoma spiller i Molde fredag 25. august.  Foto: Pressefoto

Vazelina Bilopphøggers åpner Skyhøyt-festivalen fredag 25. august.  Foto: NTB scanpix

Kultur

Stjerneartister som Matoma og Nico & Vinz står på plakaten når den første Skyhøyt-festivalen arrangeres på flyplassen i Molde 25-26. august. I dag kom det første store artistslippet. Artistene som er klare er disse:

Fredag:

Vazelina Bilopphøggers, Ogras, Matilda, Red Hot, (TBA - artistnavn slippes seinere), Matoma

Lørdag:

El Cuero, Ine Hoem, Tungevaag og Raaban, Kvelertak, Nico og Vince og (Headliner TBA - artistnavn slippes seinere).

– Tilfreds og stolt

– Artister av dette formatet er det mange som ønsker å få kloa i, men vi dro det lengste strået denne gangen. Vi er svært tilfredse og ikke så lite stolte av å ha lykkes med å få dem til Molde og en nystartet festival som vår, sier en strålende fornøyd Pål Henning Ilstad, gründeren bak Skyhøyt.

Matoma har i rekordfart blitt en anerkjent elektronika-artist. Han har blant annet samarbeidet med verdensstjerner som Jason Derulo, Jennifer Lopez, Eminem og Enrique Iglesias. Allerede for et år siden var han på lista over de 100 mest spilte artistene på Spotify - i verden. Matoma kommer til Molde fra en omfattende turne i USA og Canada, med konserter blant annet i New York og Montreal og spiller på Skyhøytfestivalen fredag 25. august.

Flere navn slippes snart

– «Am I wrong», når jeg tror Nico & Vinz også vil rocke romsdalingene? Neppe, sier Ilstad.

Gutta som bl. annet stjal showet på «The Ellen DeGeneres Show» og har spilt jula inn for President Obama spiller på Skyhøyt lørdag 26. august.

– Dette blir knallbra. Vi har jobbet lenge for å få dette til. Nå er vi i mål, sier Ilstad som kan avsløre at flere store navn til Skyhøyt-festivalen vil bli sluppet veldig snart.

Suksess med Kvelertak

Skyhøyt-arrangørene hadde stor suksess med Kvelertak-konserten i Molde i helga, og har det meste klart også for festivalen på Retiro i juni der blant andre Morten Abel, Purple Rain-hyllesten, Kari Bremnes og Dina Misund står på plakaten.


Skyhøy rockesuksess med Kvelertak

Molde kom et godt stykke på vegen for å bli rockeby igjen med Kvelertak-konsert. Ifølge Frode Nakken i Skyhøyt, er det bare starten.


Skyhøyt-festivalen på Molde lufthavn i august skal toppe det hele, og artistslippet tyder på at det blir folksomt på flyplassen i slutten av august.

Både Matoma og Nico & Vinz er norske artister i stjerneklassen, og fortsatt gjenstår to større navn som ikke festivalen kan gå ut med ennå. Den ene artisten skal være headliner og avslutte festivalen på lørdagsnatta.

Kvelertak som spilte i helga, kommer tilbake til Molde i august, og det har neppe noen av dem som var i Kulturhuset noe imot.

Det er 15-års aldersgrense på festivalen, men på ettermiddagen 26. august blir det et eget program for barn- og ungdom. Hvem som skal opptre her er ikke kjent ennå.


Ny arrangør med spektakulære planer

Vil lage festival på flyplassen

– Vi kan bekrefte at et større event er under oppseiling i Molde, sier Pål Henning Ilstad i Phi Entertainment.


Festivalen skriver dette om artistene:

El Cuero: Siden oppstarten i 2005 har El Cuero gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine album og konserter. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste 7 årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og kommet opp med en formel de behersker til fingerspissene. Deres to første album, “El Cuero” fra 2007 og “A Glimmer Of Hope” fra 2008 ble spilt inn live i studio, og platene høstet femmere og seksere fra landets anmeldere.

Matilda: Matilda (Matilda Gressberg) er fra Eidskog og er 22 år gammel. Allerede som niåring begynte Matilda å skrive låter, og har utviklet seg til å bli en habil låtskriver med to album bak seg. Matilda sin særegne stemme har en sterk karakteristikk som er vanskelig å beskrive. Legg til et godt øre for solide pop- og singer/songwriter-melodier, blandet med en god dose internasjonal og skandinavisk folk, og vi ender opp med en solid stjernepakke av en artist.

Ine Hoem: Ine Hoems stemme treffer deg rett i hjertet. Hennes vokalsterke sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazz-universet. Det kritikerroste albumet “Angerville”, med singelen “This Year”, ble sluppet vinteren 2015, og fikk mye radiotid. Låten er også plukket opp og brukt i den amerikanske TV-serien “Degrassi”. Det siste året har hun tilbragt i studio på Gotland, Sverige sammen med produsenten Tobias Fröberg (Ane Brun, Loreen, Anna Bergendahl) og musikerne Lars Skoglund (Lykke Li) og Robert Elovsson (Robyn). Resultatet av arbeidet har blitt albumet “Moonbird” som slapp ut 10. februar 2017. Med “Moonbird” gjør Ine Hoem et dypdykk i en mørk eventyrlig verden, der referanser som Kate Bush og Lykke Li gjør seg gjeldende.

Kvelertak: Det er med stolthet Skyhøyt Festival kan presentere vokalist Erland Hjelvik og KVELERTAK (vinner av Spellemannsprisen 2017 - Årets Rock). Supportband for Kiss, Foo Fighters, Metallica, Gorjira, Mastodon m.f, stikker en tur innom Molde som en del av et større samarbeid i 2017. Med sine bunnsolide liveopptredener og sitt unike rocksound har Kvelertak fått ry på seg for å være et liveband som mangler sidestykke i Norge og internasjonalt.

Ogras: Ogras er bandet som tar deg over balkanske vidder, innom støvete sirkustelt og irske puber. Ogras kommer fra Romsdal og har spilt sammen i fem år. De har framført sin heftige musikk på store festivalscener, bittesmå klubber, kulturhus, bakgårder og en og annen låve. Bandet startet som en trio, men har i dag en besetning på seks glade medlemmer! Ogras består av: Paul Richard Solåt - Vokal og gitar, Knut Peder Voldset - Gitar, banjo og mandolin, Thomas Dahle - Bass, Pål Elnan - Tangenter, trompet og mandolin, Aleksander Eidsvåg - Fiolin og perk, Filip Eidsvåg - Trommer

Vazelina Bilopphøggers: Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979. Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet. Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandet solgt godt over 1 million album. Det er mange spennende planer, med både konserter, forestillinger og tv i årene som kommer.  Vazelina Bilopphøggers består av Kjetil Foseid, Jan Einar Johnsen, Eldar Vågan og Arnulf Paulsen. I tillegg har de med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.

Red Hot: Med elleve mann i besetningen og ti års fartstid som profesjonelle musikere er Red Hot noe av et unikum i norsk musikkliv. Bandet, som har sin opprinnelse i Romsdal, har gjennom langstrakt og fokusert øvelse opparbeidet seg et solid live-rykte og stor popularitet i hjemlige kretser. I 2015 er Red Hot omsider klare med sin første rendyrkete langspiller, Social Medicine. Albumet er spilt inn hos Ocean Sound Recordings på Giske, og er blitt et representativt dokument for hva bandet står for både musikalsk og estetisk.

Tungevaag & Raaban: Den norsk-svenske duoen Tungevaag & Raaban startet opp i begynnelsen av 2015, og har allerede rukket å gjøre suksess i det nordiske markedet. De debuterte med singelen «Samsara» i februar 2015 - den har solgt til fire ganger platina i Norge, dobbel platina i Sverige, Finland og Danmark