Forestillingen, regissert av Trine Wiggen, og med skuespillerdebutant Lina Hindrum og veteran Øyvind Brandtzæg i rollene, hadde urpremiere på Studioscenen på Trøndelag teater lørdag 21. januar.

«Sterk og troverdig»

Flere medier har anmeldt stykket. Dette mener de:

Dagbladets anmelder Lillian Bikset gir terningkast fire. Under tittelen «Troverdig nærbilde av en tankesykdom» skriver hun: «Evig søndag» er beskrivende, den er ikke analytisk. Dette er forestillingens styrke, men også dens problem. Den er et nærbilde, og den er nærsynt».

Adressasvisens Ole Jacob Hoel lander på samme terningkast. «Lavmælt, men desperat, sterk og troverdig rapport fra generasjon prestasjon», skriver Hoel.

– Det er litt av en jobb å formidle dette på en troverdig og dynamisk måte. Men det fikser Hindrum med glans.

Amund Grimstad i Klassekampen kaster ikke terning, og skriver:

– «Evig søndag» er ei mollstemd framsyning, ein situasjonsrapport utan svar, framført vart og lågmælt.

Guri Hjelset i Trønder-Avisa mener at Linnéa Myhres bok «Evig søndag» blir både tragisk og komisk på scenegulvet og triller terningen til fem.

Godt mottatt av publikum

– Om forestillinga oppleves som mørk og dyster, så er den absolutt utgangspunkt for gode samtaler og dypere innsikt om problemet, skriver Audhild Øye i Avisa Sør-Trøndelag.

Også publikum har tatt godt i mot produksjonen.

– Forestillingen selger meget godt og publikum gir gode tilbakemeldinger, sier informasjonsrådgiver ved Trøndelag Teater, Sissel Granlie.

Evig søndag spilles fram til 28. februar.