Foran konserten med Ola, Kirsti og Erik i Elnesvågen bedehus søndag, har Ola Kvernberg og Kirsti Huke gjort visse forberedelser.

- Det er ren kynisme. Vi frir hemningsløst til fræningene. Vi vil så gjerne se så mange i bedehuset som mulig søndag, sier Ola Kvernberg, som bor i Trondheim og ikke har hatt spilleoppdrag i hjembygda på lenge.

Vaskeekte trønder

- Sangen "I e frening", på melodien "Jeg er havren" er en gammel slager. Jeg har hørt den siden jeg var liten, men er usikker på hvem som egentlig er opphavsmann eller kvinne. Kanskje kommer den fra en eller annen revy, sier Ola.

Kollega og jazzvokalist Kirsti Huke, som nå har gjennomført fræn-kurs, er vaskeekte trønder, fra Ler i Sør-Trøndelag, forteller Ola.

- Etter litt øving har hun blitt ganske habil på fræn-dialekt, humrer han.

Fra domkirka til bedehuset

Kirsti Huke, Ola Kvernberg og Erik Nylander ga ut albumet Rags and Silks høsten 2015, der de tolker noen av sine favorittlåter - alt fra Abba til Nick Cave. Under Moldejazz spilte trioen i Molde domkirke. Nå tar de med seg musikken til bedehuset.

- Det er plass til rundt 170, tror jeg, hvis vi legger godviljen til. Det blir en helt annen og mer intim atmosfære enn i domkirka, som jeg tror kler musikken godt, sier Ola Kvernberg, som gleder seg stort til å spille hjemme

Her er teksten

I e frening finnes i mange variasjoner. Her er teksten som sto på trykk i heftet som ble laget i forbindelse med Frænas 50-årsjubileum i 2014:

I e frening i he spisse sko,i e født i bil mæ radio.Håre mett e fullt tå vaselin, deffær e i no so folinj fin.

I e frening i he spisse sko.Og i bila he i stereo.På antenna ræverompa hæng,og i he terilenbokse mæ slæng.

I e frening i he plattåsko,og i bila he i stereo.Håre mett det e så langt og fint,deffær e i no so folinj fin.

I e frening i he spisse sko.Lusekofte, sleik og utedo.I helgja ska no i på fest,enten blir det drosje eller hest.