Er Årets danseband

De fikk Gullskoen i 2013. I helga vant de igjen!

Glade: Dette bildet postet orkesteret på sine facebooksider lørdag kveld  Foto: Privat

Kultur

Hvert år kårer bransjen Årets danseband, Årets musiker og Årets arrangør. Drøye 7200 publikumsstemmer på sms kom inn i årets konkurranse, opplyser gullskoen.no. Lørdag 22. oktober ble det klart at Gullskoen-prisen som Årets danseband går til Bjørns Orkester fra Fræna.

Vant for andre gang

Det er andre året dansebandcowboyene fra Gjendem vinner prisen - de vant også Gullskoen som Årets danseband i 2013, samme år som de fikk gode plasseringer på VG-lista topp 40. Nominasjonene til prisen er basert på hva De Danseglades anmeldere har ment om enten et arrangement, eller en plateutgivelse i året som gikk. Deretter er det opp til publikum.


"Du verden så mye artig vi har hatt det!"

Bjørns Orkester selger turnébussen etter over tusen spillejobber.

 

Legende i bransjen

Sjefen for orkesteret, Bjørn Kalvatsvik, er blant legendene med sine 46 år i bransjen. Sønnene Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalderen, mens fjerde- og yngstemann Jan Erik Bang Småge feiret sine første ti år i orkesteret i 2014. I 2015 kom albumet "På vei til deg", orkesterets tiende album.

Takker publikum

I helga spilte Bjørns Orkester sammen med Lasse Stefanz på en dansegalla i Verdalshallen. De fikk gladnyheten om prisen seint lørdags kveld. "Vi vant Gullskoen for årets danseband 2016. Tusen takk alle sammen - Bjørns venner, vi elsker dere", skriver orkesteret på sine facebooksider.