Ny lyd fra Molde

De bor i Trondheim, men hele gjengen i plateaktuelle One Track Minds kommer fra Molde.

Moldeband i Trondheim: Jon Reier Sylte og Ole Kristian Malmedal, opprinnelig fra Fræna, er to av fire bandmedlemmer i One Track Minds. Fotografen er også fra Molde.   Foto: Tor Inge Eikrem

Kultur

En helt vanlig torsdag ettermiddag ramlet en vinylplate inn i redaksjonen til Romsdals Budstikke – en såpass sjelden affære at vi måtte ringe bandleder i One Track Minds, Jon Reier Sylte.

– Har du fått den, ja? Du vet, alt høres bedre ut på vinyl. Det er et standhaftig format. Jeg tror at hvis folk fikk velge mellom det og cd, ville de gått for vinyl, sier Sylte, og forteller at bandets debutplate «A price to be paid» kommer ut i 500 eksklusive eksemplarer av 180 grams vinyl, i tillegg til digitale strømmetjenester.

– Før turnerte man for å promotere plate. Nå gir man ut plate for å promotere turneen, sier Sylte.

Hele bandet fra Molde

Sylte forteller at alle band-medlemmene er basert i Trondheim, men kommer fra Molde-området.
– Vi ble kjent på musikklinja i Molde og er rundt 30 år nå. Noen har studert musikk etterpå, mens andre har spilling som hobby, forteller Sylte.

Bandet er et samarbeidsprosjekt bygd opp rundt hans egne låter.
– Det startet opp som et énmannsprosjekt, deretter ble det en duo. Nå er vi fire som har brukt ett år på å øve inn et live-sett, sier Sylte.

De andre tre er Ole Kristian Malmedal på tangenter, trommis Olav Edvard Lossius Meisingset og Bendik Ohr Iversen på bass, flere med lang fartstid i Trondheims musikkmiljø.

Vil ut og spille

Albumet utgis på det nystartede plateselskapet Brygga Records, som har sitt utspring fra det historiske studioet i Taraldgårdsveita – der albumet er spilt inn.

Musikken beskriver Sylte som «et sammensurium av ting vi liker med en litt psykedelisk vri på det hele».

– Musikalske preferanser..?

– Velvet Underground og Jefferson Airplane er to eksempler, sier Sylte.

– Hvilke ambisjoner har dere med band-prosjektet?

– Vi vil nå ut til så mange som mulig. Vi starter med slippfest i Trondheim, i verkstedlobbyen lørdag 1. oktober. Vi håper alle romsdalinger i Trondheim tar turen. Så blir det muligens spilling på Samfundet og Trondheim Calling, sier Sylte.

– Får vi høre dere i Molde?

– Det kan hende! Det er jo ikke så mange konsertscener der, men hvis noen vil ha oss, skal vi stille!