Dette er en ekte toppkonsert

Her ble det musikkfest 1162 moh.
Kultur

Ystetinden messingkvintett ga publikum en skikkelig opptur både fysisk og musikalsk lørdag. 1162 meter over havet fikk kjente og kjære melodier en ekstra dimensjon. Kvintetten fikk god hjelp av inviterte aktører, og publikum kvitterte med i stor grad stående applaus på fjellet. Kanelsnurrer i et visst antall og turboka i varden danner grunnlaget for registrering av totalt 101 toppturdeltakere.

Se bildegalleri øverst i denne artikkelen!

Ekstra høy C

Sangen Vestneskransen var opptakten, og så kom Mot i brystet, Barndomsminne frå Nordland, Ved Rondane, Gammel jegermarsj, og så til slutt: Fagert er landet! Og det var diktlesing ved Einar Balzersen og Line Starheimsæter. Mannskoret gjorde sitt til å løfte sangen, drilltroppen under ledelse av Marit Elise Lyngstad gikk til oppgava med stort alvor og minst like mye humor, Arnt Olav Kaldvansvik ga sitt gode bidrag musikalsk på skarptromme, og sist men ikke minst: Operasanger (baryton) Ole Andreas Silseth satte absolutt sitt preg på konserten som solist. Knut Olav Skrove må også nevnes, for han arrangerer både musikk og fest for kvintetten.

Gave til Røde Kors

Både turen opp fjellet og ned igjen, konserten med minst to avdelinger, kanelsnurrer, utsikt, et litt skiftende og nesten perfekt tur- og konsertvær … kort sagt var alt gratis og all inclusive. Rett nok sendte kvintetten hatten rundt og oppfordra publikum til å fylle den med kontanter, men inntekta der gikk rett forbi arrangøren og videre som gave til Tresfjord Røde Kors. Hjelpekorpset slapp å gi gjenytelse i form av utrykning til fjellet denne dagen.

De fem medlemmene i gruppa har både musikalske og administrative oppgaver. Marianne Anderson spiller euphonium og har det absolutt øverste ansvaret for alt og alle. Dette ansvaret er hun tildelt gjennom formelt og lovlig vedtak på Ystetinden messingkvintett sitt årsmøte kombinert med julebord (årsmøte først). Tale Skrove spiller althorn og er kunstnerisk leder. Lise Kristin Bjørdalsbakke spiller trombone og er økonomisjef. Marit Anderson spiller 2.-kornett og er sosialsjef, mens Nikoline Heimdal Eik spiller 1.-kornett og har fått vervet som informasjonssjef.

En sekser

Ei rundspørring blant publikum, gjesteartister og faste musikere og styremedlemmer ga ingen negativ tilbakemelding på årets tindekonsert. Tvert imot, alle spurte ga uttrykk for at arrangementet totalt sett var en høydare og alle mente at konserten måtte få toppkarakter! Den utsendte hadde ikke med seg terningen, og dermed blir det et åpent spørsmål om hva den ville ha landa på mellom steinene på fjellet, men mest trolig ville det ha blitt en sekser.

Deltakerne i siste pulje ned fra fjellet fikk en ekstra bonusopplevelse da alle regnbuens farger la seg over både Flatevågen og Misfjordskogen og omliggende herligheter. Ystetinden messingkvintett kan i alle fall notere dette: Vel blåst!