Megalodon Collective er Årets unge jazzmusikere

– Dette betyr noe helt enormt, og er en megastor hjelp for oss videre.

Årets unge jazzmusikere 2016 Megalodon Collective.   Foto: Svein Bjørnerem

Kultur

Megalodon Collective ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2016 etter finalen i Jazzintro under Moldejazz onsdag 20. juli.

Bandet, som har eksistert i ett år, har spilt for fulle hus på landets jazzscener og allerede rukket å blitt Spellemannsnominerte for debutplata.

Betyr mye

Nå har de en travel høst i vente, med både festivaljobber og turné i inn- og utland.

– Dette betyr noe helt enormt, og er en megastor hjelp for oss videre, sier trommeslager Henrik Lødøen i en pressemelding.

Megalodon Collective får en toåring lanseringspakke fra Norsk jazzforum, samt Gramo-stipendet på 150.000 kroner fra vederlagsbyrået Gramo.

«En forfriskende blanding»

Juryen, som består av leder Øyvind Skjerven Larsen, Eirik Hegdal, Helge Lien, Bjrøn Vidar Solli og Sissel Vera Pettersen, sier følgende om Megalodon Collective:

«Vinner av Jazzintro 2016 framstår som et komplett band med fantastiske instrumentalister. Bandet har en utrolig forfriskende blanding mellom fullt anarki og fin struktur. De spiller supertight og skranglete på samme tid. Det er massivt, lekent og improvisasjonspartiene har en tydelig retning. Bandet er et sant musikalsk kollektiv og bandets navn buldrer fra havets prehistoriske dyp.»

- Store forventninger til norsk jazz

Det var nesten 70 band som søkte om deltakelse i årets Jazzintro, som har blitt arrangert annenhvert år siden 1998.

Juryen plukket ut åtte band til de innledende rundene, hvor fire gikk videre til finalen.

- Det har vært et utrolig privilegium å få høre alle disse fantastiske bandene, og det gir grunn for å ha store forventninger til norsk jazz framover, sier jurymedlem Pettersen i en pressemelding.