Bjørnsonfestivalen går av stabelen 7.-11. september i Molde.

Flere arrangement under festivalen blir hvert år lagt til Nesset, og fredag kom det endelige programmet.

Samtale om «Bienes historie»

I en pressemelding heter det at forfatter Maja Lunde og Svein Sæter møtes på Nesset folkebibliotek til samtale om romanen «Bienes historie», og om hvordan naturen påvirker oss mer enn vi kanskje alltid tar hensyn til.

Lunde har gjort stor sukess med boken, og skrevet om et tema som åpenbart opptar leserne. Hun fletter historier fra fortid, nåtid og fremtid sammen på en medrivende og spennende måte, skriver festivalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forfatter Maja Lunde. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Forfattermøte

Fredag blir det forfattermøte med Edvard Hoem på Nesset prestegard, som skal holde foredrag om «Slåttekar i himmelen» og «Bror din på prærien».

Bøkene er fortellinger om det nye og det gamle landet, om arbeid og kjærlighet og om å være villig til å satse og gjøre store offer. Hoem har nådd ut til et stort publikum, og skriver nå på tredje bind i romanserien.

Gjentar prestegårdslørdag

I tradisjon tro er det også duket for prestegårdslørdag. Det blir gudstjeneste i Fjøset, åpen kafé med salg av rømmegrøt, aktiviteter for ungene og muligheter for å se plakatutstillingen om Bjørnson av Jacob Ågotnes.

Her kan publikum få oppleve premiere på foredraget «Kongen av Spitsbergen» med Sæter, og musikalske innslag med Gro Kjelleberg Solli og Erik Fostervold.

De kan også få kunnskap om «Bjørnson og Hamsun i Nord-Norge» med litteraturforsker Nils Magne Knutsen.

Populær tradisjon

Under litteraturcruiset på Eikesdalsvatnet, som er en populær tradisujon under festivalen, er Lise Fjeldstad hovedgjest. Fjeldstad er en av våre aller mest kjente skuespillere, og har arbeidet med formidling av tekster hele karrieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skuespiller Lise Fjeldstad. Foto: Morten Holm / Scanpix

I samtale med forfatteren og poeten Øystein Hauge får publikum høre om hennes liv og arbeid. Fjeldstad vil også gi smakebiter fra tekster som hun har et spesielt forhold til.

Møremusikarane Øystein Sandbukt og Peter Wergeni vil stå for de musikalske innslagene under cruiset.