Juryen har vurdert 163 produksjoner, hvorav 34 av disse er nominert.

Ungdomsforestillingen er nominert i kategorien beste barne- og ungdomsforestilling, og regissør Phillipp Stengele er nominert for beste scenetekst.

- Wow, det er virkelig stort. Bare det å være nominert til Heddaprisen henger høyt, sier kunstnerisk leder Cecilie Lundsholt ved Barneteateret vårt til Rbnett.

- En stor dag

Lundsholt sier at dette er en stor dag for Barneteatret Vårt.

- Ungdom er en utfordrende gruppe å produsere scenekunst for. Jeg var heldig når jeg fikk Philipp Stengele både til å bearbeide teksten for målgruppen og som regissør og scenograf, samt skuespillerne Hugo Mikal Skår, Johanna Mørck og Anders Kippersund som bidro sterkt til å gjøre «Othello – hvem stoler du på?» til den suksessen det ble, sier Lundsholt.

Trangt nåløye

Den kunstneriske lederen sammenligner Heddaprisen med Amandaprisen.

- Det er den gjeveste prisen i Teater-Norge. Det lages mye bra teater her i landet, så det er et trangt nåløye. Det at «Othello – hvem stoler du på?» er en av fem barne- og ungdomsforestillinger som er nominert, er helt fantastisk med tanke på hvor mange som lages. Det at en barne- og ungdomsforestilling også er nominert i kategorien beste scenetekst er også spesielt.

Se listen over alle de nominerte her.

KOllektivt arbeid

Årets Heddapriser deles ut på Nationaltheatret i Oslo 12. juni.

- Jeg sier som mammaen min: Det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Når vi ser utvelgelsen som har funnet sted, er bare det å være nominert en seier i seg selv. Vi får annerkjennelse for det kollektive arbeidet som har blitt lagt ned, og det føles ekstra bra.

- Viser at vi lykkes

«Othello – hvem stoler du på?» hadde premiere på Arbeideren i Ålesund 18. februar i år.  Sunnmørsposten ga forestillingen terningkast 6.

Teatersjef ved Teatret Vårt, Thomas Bjørnager, sier at nyheten om nominasjonene gleder de alle.

– Vi har gjort Barneteatret Vårt til et særlig satsningsområde, og jobber alle i lag for etablere Barneteatret Vårt som et nasjonalt kompetansesenter for barne- og ungdomsteater. Nominasjonene viser at vi lykkes i vår strategi. Vi hadde ved ansettelsen av Cecilie Lundsholt et håp om å styrke satsningen, noe økte bevilgninger og årets nominasjoner bekrefter.