Over 1.000 så Poppeloppe

– Til tross for at det ikke var en ideell helg, endte vi på rundt 800 besøkende lørdag og søndag, sier Stine Strande, leder for Poppeloppeteatret.

Fame Vi besøkte et skikkelig 80-talls aerobic studio i Poppeloppeteaterets forestilling Tidsmaskinen som ble vist på Bjørnsonhuset i helgen.  Foto: Hogne Bø Pettersen

Kultur

– Vi var veldig skuffa over besøket på premieren lørdag kl. 12.00. Men heldigvis var besøket veldig godt på de to forestillingene søndag. Totalt havnet vi på rundt 800 betalende besøkende, sier Stine Strande, som er leder for det frivillige barneteatret Poppeloppeteatret.

– I tillegg kom 200 inviterte, som kanskje ellers ikke ville fått sett forestillingen, på generalprøve i Bjørnsonhuset fredag kveld, sier Strande, og understreker at tallene er omtrentlige – tellingen er ennå ikke helt ferdig.

Gode tilbakemeldinger

Dermed har rundt 1.000 sett forestillingen «Tidsmaskinen», som er laget lokalt av Angela Hagen, Birgitta Kilen Øyen, Anita Solås og Bjørnar Lisether Teigen, i helga.

– Vi er utrolig godt fornøyde med gjennomføringen. Alt fungerte, og alle har gjort sin del av jobben. Vi har trolig satt ny rekord i kiosken. Og ungene var kjempetriste søndag kveld, da det var over. De ville spille mer, sier Strande.

Fantastisk tidsfordriv med Tidsmaskinen

Poppeloppteateret med premiere på forestillingen gjennom tid og rom. Les anmeldelsen og se bilder.


– I fjor så nær 1100 Peter Pan. Det ble ingen ny rekord?

– Nei. Det er nok en kombinasjon av at vi tidligere år har hatt mer kjente titler – Peter Pan og Snehvit og de sju hip-hop-dvergene – og at det ikke var en ideell helg med tanke på mange andre arrangement som Rosecupen og Våryr, sier Strande.

Allerede bestilt for 2017

Strande forteller at teatret har hatt utfordringer med å finne ledig helg i Bjørnsonhuset.

– Det er jo flott at det er så mye som skjer, men vi vil jo ikke konkurrere med Rosecupen hvis vi kan unngå det. Derfor har vi allerede bestilt helga 24. – 26. mars neste år, og midt i mars også året etter, sier Strande.

– Vil dere fortsette satsingen på egenproduserte manus?

– Slik det ser ut nå, ja. Tilbakemedlingene har vært utrolig gode på Tidsmaskinen, sier Strande, som tror teatret havner omtrent på budsjett i år.

– Vi får stadig spørsmål om å delta på arrangement ellers i året. Det er en mulighet for oss til å dra inn ekstra midler i løpet av året, sier Strande.

Poppeloppeteatret har plass til seks nye barn fra høsten. Søknadsfrist er 1. mai.