Skuespiller Endre Skar fra Molde og hans sju kollegaer som med Shakespeares «En midtsommernatts drøm», fikk æren av å avslutte årets teaterfest. Den sjuende i rekken ble i følge arrangøren godt besøkt og kanskje den mest vellykkede siden oppstarten i 2010.

For Teatrets Venner med sine mange medlemmer er denne vintertradisjonen deres største årlige hendelse. Teatersjef Thomas Bjørnager skryter av venneforeninga og den store jobben som de gjør.

Løfter teatret

– Dette er eksepsjonelt. Vi har landets største venneforening i forhold til teatrets og byens størrelse. Det som imponerer meg er deres engasjement for å få andre til å bli like glad i teater som det de sjøl er. Foreninga jobber aktivt for å få ungdom og andre til å gå på forestillingene, sier den fornøyde teatersjefen.

– Det at de gjør noe for andre og ikke bare for dem sjøl er viktig. At foreninga gjør andre mennesker en tjeneste er fantastisk. Venneforeninga har ingen innvirkning på teatrets ordinære program, men innholdet i teaterfesten er de med og påvirker. Jobben de gjør med teaterfesten er også fantastisk, sier Bjørnager.

God fest

Årets teaterfest ble loset vel i havn av venneforeningas ferske leder, Margaret Andersen og teaterfestleder Helene Hoemsnes.

Foreningas teaterverter er med og gjennomfører forestillingene på Plassen. Høstfester og andre interne arrangement for venneforeningas medlemmer er viktige sosiale hendelser. Teatrets Venner jobber for å trekke publikum til teatret, de yter støtte til teatrets ansatte.

Prisen «Fiskerjenten» er et annet tiltak. Ni personer tilknyttet teatret har fått prisen tidligere. Aldri før har to personer blitt satt pris på samme år. Det skjedde lørdag da teatersjef Thomas Bjørnager og salgsleder Solveig Mordal Vågen ble hedret med hvert sitt kunstverk av Arne Nøst.

Fornøyd leder

– Kjempeartig, slik oppsummerer Helene Hoemsnes årets fest, før hun fortsetter.

– Vi begynner tidlig på høsten og jobber med programmet sammen med teatrets ledelse. Årets teaterfest har vært fantastisk. Den store variasjonen med flotte skuespillere og gode konserter bidrar til det. Også andre år har vært gode, men årets er ekstra bra. Vi har kanskje litt færre arrangement enn tidligere, men kvaliteten på det vi har gjennomført har vært veldig høy. Det at publikum utfordres og våger seg på nye og litt mer ukjente forestillinger er viktig, forteller en tilfreds teaterfestleder Helene Hoemsnes.

Det var Øystein Eik som i sin tid hadde gleden av dra i gang den aller første teaterfest i 2010.

– Jeg er veldig glad og stolt over det vi fikk til i fellesskap. At teaterfesten nå er blitt en institusjon er noe vi gleder oss over alle sammen. Også tidligere teatersjef Carl Morten Amundsen forteller oss at foreninga er unik, sier Øystein Eik, i dag bare en vanlig teatervenn uten tilknytning til styre og stell.