Moldejazz fortsetter med museumskonsertene

Hans-Olav Solli i Moldejazz er glad for at de fortsatt skal tilby konsert på Romsdalsmuseet.

Moldejazz på Romsdalsmuseet  Foto: Odd Roar Lange

Kultur

Da fjorårets jazzfestival var slutt, besluttet styret i Moldejazz å droppe Romsdalsmuseet som konsertarena. Avgjørelsen kom som en følge av publikumssvikt og den avlyste konserten til D`Angelo 17. juli.


– Museet er en unik konsertarena

– Vi ville tatt bort den største arenaen for folkefesten hvis vi sluttet med konserter på Romsdalsmuseet, sier daglig leder Hans-Olav Solli om grunnen til at Moldejazz likevel arrangerer to trippelkonserter på museet.

 

Nå kan Hans-Olav Solli, daglig leder i Moldejazz, fortelle at Moldejazz har besluttet å fortsette satsingen på Romsdalsmuseet med to trippelkonserter.

- Vi har gjort en djuptpløyende konsekvensanalyse og kommet fram til at det ville ha en rekke negative konsekvenser for festivalen om vi sluttet med konserter på Romsdalsmuseet. Det mest fremtredende er at vi ville tatt bort den største arenaen for folkefesten, sier Solli.

- Hva tenker du om det?

- Jeg er utrolig glad. Romsdalsmuseet er en unik arena. Artistene er begeistret. Som Paul Simon sa: det var den vakreste arenaen han hadde spilt på. Hvis vi ikke hadde funnet en god erstatning ville vi sviktet en stor og viktig del av publikumet vårt. Og vi vet at folkefesten på Romsdalsmuseet også skaper liv i resten av byen, sier Solli, som tirsdag ser fram til å presentere ni artister på pressekonferansen klokka 12 på Plassen.


Vil droppe museet og utvikle Alexandraparken

Utsolgte klubbkonserter men dårlig på museet var Moldejazz' oppsummering på pressekonferansen lørdag.– Vi må finne alternativer til museet

Vi følger pressekonferansen til Moldejazz.