Fylte Plassen med julejazz

Også publikum fikk være med og synge da Bechpackers jazzet jula inn.
Kultur

Molde: Julejazz, folksomt, allsang og lun stemning. Slik var dagens konsert på Plassen. Gunnar Bech, Sindre Klykken, Espen J. Bjarnar og Espen Krumpolc har sammen med Storyville jazzclub gjort det til en vane med julejazzkafé denne lørdagen før jul. De fire i bandet Bechpackers smilte, lo og vartet opp med kjente og kjære julemelodier, naturlig nok ispedd en god porsjon jazzkrydder som seg hør og bør når det er jazzklubben som inviterer til konsert og risengrynsgrøt sammen med Kafé Kurt.

- Kjempegøy

Publikum, flere av dem gjengangere, så ut til å kose seg med jazzen og julemusikken. De fire hovedaktørene hadde det i hvert fall trivelig. – Årets høydepunkt, slik vokalist og trombonist Gunnar Bech og Espen J. Bjarnar uttrykker det.

- En tradisjon som vi har holdt gående i sju-åtte år. Utrolig artig at det kommer så mye folk. Vi spiller bare sammen noen få ganger i løpet av året. Denne og konserten under Moldejazz er fast. Dette er noe som gir oss energi, sier de to.

Musikklærer i Trøndelag

Gitarist Espen som til daglig jobber som lærer ved Sund Folkehøgskole i Nord-Trøndelag sier at året som går mot slutten har vært et strålende musikkår.

- Først og fremst fordi jeg har spilt på mange konserter og sjøl fått med meg mange fine konserter i løpet av året. Det er en hel gjeng fra Molde som studerer på folkehøgskolen der jeg studerer. Det er kjempestas, forteller 32-åringen som er hjemme i Molde på juleferie. Gunnar Bech sier han er utrolig glad som har fått anledning til å være med på Teater Vårt sin storsatsing ”Vi bare spøker” nå i høst.

- Vi har spilt et hav at forestillinger, både her på Plassen og ellers rundt om på turné i Møre og Romsdal. Det har vært helt fantastisk. I går hadde vi vår siste forestilling. For meg har det vært en stor gave å få anledning til å jobbe med musikk på heltid. Dette er dette jeg har lyst til å gjøre mer av, sier Gunnar Bech som har lang erfaring både som drosjesjåfør og frilansmusiker.

Trives med jazzklubben

Aud Fuglset, Sigrun Landmark og Solveig Håkonsen var på plass på Storyville sin konsert også denne gang. De tre damene er trofaste gjengangere når det inviteres til julejazzkafé og på jazzklubbens øvrige konserter.

- Her har vi det veldig bra. Helt fantastisk. Det er musikken først og fremst, og ikke lokalet, som gjør det så trivelig å være her. På dette har vi vært mange ganger før. At det er smekkfullt på julejazzen er slik det pleier å være. I alle år siden vi var tenåringer på sekstitallet har vi vært på jazzklubbens konsert, sier de tre fornøyde konsertkvinnene.