Se Romsdalstrappa fra lufta

Kortreist har gått turstien og de 700 trappetrinnene til topps på Nesaksla. Med på turen var Stein Lindseth Olsen og hans fjernstyrte film- og fotohelikopter.

Kortreist opplevelse til Nesaksla opp Romsdalstrappa.

Fjernstyrt: Stein Lindseth Olsen filmet turen opp Romsdalstrappa med sitt fjerstyrte helikopter.  

Kortreist

Fotograf Stein Lindseth Olsen (43) ved designbedriften Anunatak på Åndalsnes har tatt i bruk fjernstyrte helikoptre til foto og filmopptak. Han laget film for Kortreist i Romsdals Budstikke da vi gikk Romsdalstrappa til Nesaksla like etter påske. Filmen er satt sammen av flere opptak både fra lufta og fra bakken under vegs på turen fra Åndalsnes sentrum til topps på det 715 meter høye fjellet. Vi var selvsagt også ute på den spektakulære utsiktsplattformen, Rampestreken, som stikker 20 meter ut i lufta, og gir imponerende utsikt ned mot Åndalsnes, fjorden og mot fjella.


Utsikten som tar pusten fra turistene

Steintrappene og utsiktsplattformen på Nesaksla kommer til å bli en turistmagnet på linje med Trollstigen og Atlanterhavsvegen.

 

- Den nye drone- og helikopterteknologien gir unike muligheter for oss som driver profesjonelt med film og foto. Ved hjelp av dette verktøyet kan jeg enkelt skaffe meg vinkler og perspektiv på motivene mine som jeg ellers måtte ha leid helikopter for å oppnå. Jeg bruker dette utstyret på oppdrag for bedrifter som vil ha bilder av fasader, eiendommer og arbeidsoperasjoner. Natur og landskap er også et område der jeg har brukt mine fjernstyrte helikoptre. Eksempler på oppdrag er filming av utprøving av seismikkbøyer for raumabedriften PartnerPlast, montering av utsiktsrampen på Romsdalstrappa og filming av Rauma elv, sier Stein Lindseth Olsen.


Nesakslaturen i bilder

Her ser du et fyldig bildegalleri fra turen til toppen av Nesaksla.

 

Han har til sammen fire operative helikoptre som han bruker i sin profesjonelle virksomhet. Det største er et oktokopter, det vil si et helikopter med åtte rototer. De minste har fire rotorer. Helikopterne styres nøyaktig opp, ned og sidelengs ved hjelp av en avansert fjernstyringsenhet. Han kan bruke alt fra lette Gopro-kamera til tunge speilreflekskamera, og et avansert gyroppheng skaper stabilitet og sikrer gode opptak. Reglene han må forholde seg til går ut på at han kan fly opp til 400 fot og med en synlig rekkevidde på 1000 meter

Det stilles strenge krav til profesjonell og kommersiell bruk av fjernstyrte droner og helikoptre. Stein Lindseth Olsen har godkjenning fra Luftfartstilsynet, og har i forbindelse med dette måttet utarbeide en omfattende operasjonsmanual. Fire ganger i året må han levere inn rapport om virksomheten til Luftfartstilsynet. Han må forholde seg til risikomomenter knyttet til annen luftfart som fly- og helikoptertrafikk.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Kortreist