Pannekakeglede på tur

Denne enkle retten gir dobbel glede på turen.
Kortreist

Varme pannekaker rett fra stekepanna. Bedre blir det ikke.

Pannekakerøra lager du hjemme før du drar ut på tur. Hell den over i en flaske og så er alt klart for dagens påsketur.

Ta med friske bær i en boks. Du får kjøpt både blåbær og bringebær på butikken. Eller kanskje du har syltetøy i kjøleskap eller fryseren. Ta også med rosiner. Ta en neve av dette og ha i pannekaka helt mot slutten av stekingen, slik at de blir litt varme (lune).

Det smaker av en ren nytelse.

Varme

Siden du skal lage maten på bål eller primus er det viktig å ha kontroll over temperaturen. Ikke la stekepanna bli alt for varm. I så fall er det lett at pannekaka svir seg under steking. Og bruk smør i stekepanna. Tynnbunnet aluminiumsstekepanne er ikke helt ideelt til dette. Så dersom du har mulighet til å ta med en litt mer tykkbunnet stekepanne så vil dette lønne seg.

Bruk lavere temperatur og vær heller litt ekstra tålmodig.

Et lite tips

Sett opp en liten levegg ¾ rundt kokeapparatet dersom du bruker stormkjøkken eller primus. Gjerne bygd opp av stein og med aluminiumsfolie på innsiden. Ha dette helt inntil primusen. Du kan også lage en levegg ved hjelp av et liggeunderlag. Dette gjør at du får en større effekt ut av kokeapparatet, og en jevnere varme i gryta eller stekepanna.

Oppskriften (for to personer)

3,5 dl hvetemel

6 dl melk

4 egg

1 ts salt

4 ss smeltet sukker

Litt sukker

Kortreist utemat

Gjennom hele påska kommer rbnett til å presentere kortreist og enkel mat for deg som vil spise ute. Og da mener vi utendørs. Vi gir deg enkle oppskrifter og fremgangsmåter.

Fotokonkurranse

Vi vil gjerne se ditt bilde av utemat i påska. Gjerne et bilde med god stemning og mennesker som gleder seg med å spise ute på tur. Enten det er mat du har laget selv eller det er noe dere har med hjemmefra.

Del bildene dine med oss på instagram. Og merk dem #rbnett #spisute

Vi trekker ut vinner av en termomatboks blant dem som sender inn bilde i løpet av påsken.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Kortreist